Jag har levt i "cellibat" i ett dygn. Jaa, bokstavligen talat alltså . Var med jobbet på 2 planeringsdagar på Långholmen inne i Stockholm. Vi började i tisdags morse kl 9. Då var det samling. Sen var det fullt kör hela dagen och jag som inte gjort någe sådant på över ett år, började att känna mig lagom trött och snurrig i skallen framåt eftermiddagen. Många av arbetskamraterna att prata med, uppe tidigt på morgonen och hålla igång hela dagen. Puh !!
Sen till middagen på kvällen var det en liten föreställning också, en mordgåta som vi skulle lösa. För de som inte vet så har ju Långholmen varit ett gammalt fängelse tidigare, nu är det konference, hotell och vandrarhem. De gamla cellerna är omgjorda till hotellrum, och överallt kan man hitta små historietavlor som berättar om allt från en del av de fångar som setat där, hur det var på spinnhusen, hur fångarna fick arbeta i stenbrottet osv osv. Sen finns det ett litet museum såklart också, och det var där vi fick börja innan middagen. Där fanns det dels en del saker som använts av de som flytt och försökt att fly. Dels den giljotin som användes under den tid som det var dödsstraff, och historien om den siste bödeln som verkade i Sverige tills det att dödsstraffet blev förbjudet. Väldigt intressant.
Sen fick jag lova att bryta upp från det hela under 2:ra dagen, dvs i onsdags vid lunch.
För sen skulle jag ha dialys på eftermiddagen.
Idag har jag rotat omkring lite i rabatterna här utanför, rensat lite och luckrat till jorden lite. Plockat det första ogräset som satt raketfart. Klippte bort en del av Alpklematisen, och ansade lite av min stora gulblommande ros som jag har. På en annan liten vildros, hittade jag de första svarta klumparna av bladlöss. Äckligt värre ju !! Tog bort det mesta som jag kunde av dem. Såg att min pion var på väg upp så sakterliga från sin vintersömn. Den pionen grävde jag upp från Tokf-n:s föräldrahem på Gotland, innan vi sålde huset där för några år sen. Delade på den lite och tog en del till kolonilotten och en annan del satte jag här hemmavid. De har tagit sig finfint båda delarna och blommar varje sommar. Den som jag satte här hemma tog lite längre tid att rota sig ordentligt, dvs första sommaren, innan den satte sina första blommor.
Har fått tid att kolla mina ögon, de har blivit lite sämre det senaste året. Kan vara min gråa starr som eventuellt har kommit tillbaka igen. Fick ju grå starr för ca 10 år sen, pga all den cortison som jag ätit sen transplantationen -92. Ja ni kan ju tänka er hur jag reagerade då ögonläkaren på Sophia-hemmets sjukhus sa att "Det är inget att oroa sig för, det är bara grå starr du har fått !!" Jag höll på att trilla av stolen. Grå starr. Hade precis fyllt 30 för tusan !! Och då får man bara inte grå starr, vilket jag även "diskret" påpekade "Grå starr ?? Du har tagit fel på patient !! Jag är inte ens fyllda 40 ju !!" Men då förklarade hon att det iochmed att jag var transplanterad och hade ätit mycket cortison efter det, så kunde cortisonet ge upphov till cortisonrelaterad grå starr. Sen var det operation nästa, båda ögonen 2 gånger. En gång för själva starren, sen så kom det tillbaks på båda ögonen igen. Bläää. Vet inte om det går att operera igen eller hur det funkar.
Herr Oliver förklarade för mig omedelbums, efter det att jag satte foten igen innanför dörren, igår då jag kom hem igen, hur "svårt" han hade haft det sen i tisdags morse då jag for iväg. Brutalt utlämnad till husses omvårdnad. "Fattar du hur svårt jag haft det ?? Ta hand om mig nuuuu !!"
Idag har han vart ute med mig i solen och tassisterat i mitt rafsande i rabatterna. Han gav även den stora rabatten lite näring genom att sätta sig och kissa i den.
Nu är det dags att gå och lägga sig. Imorgon är det dialys igen.