är det semester. Ja, inte för att jag har längtat ihjäl mig med tanke på vädret, det är ganska skönt att inte ha haft sin semester dom senaste fyra veckorna. Men vädret får göra som det vill, regnar det så får vi välan göra hemmapyssel istället nu skall jag i alla fall få 4 veckor ledigt.
Fast jag måste nog ner någon dag och byta vatten på malawisarna och kolla läget, så någon regndag som passar bra i tiden är bara välkommen .

Just nu känner jag mig riktigt nöjd med att ha hunnit jobbat bort och städat upp så att skrivbordet blivit lite mer synligt, det hade varit hemskt att rusa iväg på semester och komma tillbaka till det kaos som rådde där för bara någon vecka sedan.

Åsså kommer man hem på eftermiddagen och solen skiner, inte dumt alls, så det blev spontangrill med grannarna ikväll, därav det sena inlägget.
Imorgon åker vi upp till Orust för nästa vecka nalkas det cirkusskola för de små.

På burkfronten då!

20L Köksburk:
Här puttrar det på, räkor och endlers blir fler hela tiden, och jag har fått flytta ner ett gäng endlersyngel till jobbet iten.

110L Kontorsburken:
Endlers kan tydligen bli hur många som helst, jag kan håva upp ett 50-tal och det märks inte, vojne vojne, var skall det sluta. Jag lär välan få med mig ett ganska ansenligt antal till auktionen i höst i alla fall.
Ancistrusglinen växer på sig riktigt bra oxå, även dom går på gödning inför auktionen.

180L Malawijobbburk:
Börjar få lite mera pli på denne burken nu, har slutat upp med bikarbonat och jox, byter bara vatten och algar av rutorna.
Jag har några små yngel här oxå, hur många vet jag inte, men minst en 3-4 st i alla fall. Alla gula, om det beror på att alla är honor eller om det är ljusa hanar kanske tiden får utvisa.

450L Växtåfisksoppaburk:
Är riktigt nöjd med färgerna i denna burken nu, men skulle vilja göra om lite designmässigt, men det får bli nå´n dag till hösten.
Siste kullen med palettyngel har inte klarat sig, men det var kanske lika bra det. Jag har i alla fall minst 6 st yngel som överlevde från förra kullen. Dom växer på sig bra.
Mollyna har fått yngel oxå, en 8-10 st småttingar som simmar omkring vid ytan, lite förvånad över att dom får vara ifred med tanke på att mina ancistrusyngel blir mat. Har en liten fundering på att troligtvis är det Cikliderna som snappar åt sig ancistrusynglen, och dom går inte gärna upp och lägger sig nå´n längre tid vid ytan, och det är ju precis där som mollyynglena håller till.
Svärdbärarna pryder verkligen sin plats, dom lyser upp och färgsätter ytterligare. Inte trodde jag att jag skulle bli en så'n nostalgiker, både molly och svärdbärare och varianter som ser precis ut som dom jag hade när jag var liten

Nä nu skall jag bara ladda tvättmaskinen och borsta bissarna så skall jag få nana kudden och drömma om 4 veckors sol och bad eller i alla fall semester
Hej hopp i galopp!!