Inte har det funnits mycket ork och tid för att skriva dagbok inte, fast jag nästan varje dag har tänkt att *detta måste jag skriva om*, nu kommer jag knappast ihåg allt jag skulle berättat så det får bli en liten kortversion

Förra lörda´n:
Zoopetvästingrejs med shoppingtur till Lerum och besök hos Magiska fingrar och Marie. Vi har himla trevligt på våra små turer får jag säga. Köpte mig en röd tigerlotus på Lerum och blev betjänad av Lasse Forsberg minsann.

Lasse: Jag är ju inte här för att jobba egentligen, men jag kan väl hjälpa till, ville du köpa nå´t.
Maria: Ja, jag vill ha en röd lotus.
Lasse: *funderar* ....lotus, det é en växt va

Åså söndag då:
Då skulle 450:an hämtas, spännande värre. Men först skulle sonen iväg på hockeyträning, så jag fick vackert vänta tills dom kom tillbaka. Sedan snabbskurning av svettig son medans sambon kopplade på släpet så bar det iväg till Hornbach, lite tajt schema då sonen skulle vara på bushuset på kalas oxå. Hämtade kar och lite annat smått och gott och sedan jaga iväg till bushuset för att lämpa av sonen 5 minuter för sent. Dock så erbjöd sig födelsedagsbarnets mamma att köra hem sonen efter kalaset, ett erbjudande som uppskattades då vi hade lite att pula med när vi kom hem.
Vi högg en granne som hade den goda smaken att cykla förbi just när vi kom hem, så fick han hjälpa till att bära in "lilla burken"
Sambon satte igång med möbelmontering medans jag fick fixa käk.
Sedan gjordes det ett tappert försök till bakgrundsmontering utan speciellt lyckat resultat.
Diverse ommöblering krävdes oxå, då vi insåg att det skulle bli mycket bättre att ställa nya burken på ett annat ställe än vi tänkt från början.
Sedan hällde vi i 30 liter vatten för att kolla så det inte fanns nå´t läck i botten, då fick vi även se att vattenytan lutade trots koll med vattenpass på bänken.

Måndag:
Bara jobb och ridning, 450:an fick vila

Tisdag:
Iväg på lunchen för att inhandla ny bakgrund och lite annat jox. Sambon hade fixat med underlägg till fötterna så vi skulle få upp burken i lod trots vårt lutande golv.
Nedlyftning av burk, uppstagning av bänk, nytt försök till montering av bakgrund (svart) med något bättre resultat denna gången. upp med burk på bänk, i med 100 kg blästersand, i med vatten från 180:an + urkramning av gamla filter. Sedan fyllde vi upp och startade igång filtret. La oxå i nya roten.

Onsdag:
Bytte vatten i köksburken och passade på att håva upp amanoräkorna och puttade ner dom i 450:an. Snacka om större bostad

Torsdag:
Iväg på lunchen för att handla ytterligare en filterkudde så jag kunde byta ut den nitrathämmande gröna kudden som var med, tyckte det kändes lite onödigt att hälla i massa nitrat till växterna när man har ett filter som tar bort det. Tömde ut 30 liter och sög upp löst gojs från botten. Flyttade över växter, en rot och en hög med fiskar. Nu går bara L-malarna och khuliålarna kvar i 180:an. Den värsta "dimman" har lagt sig.

Fredag:
Sambons födelsedag Vi hade lite kalas här och gästerna fick se 450:an. 180:an ser så himla pluttig ut nu i jämförelse . Fiskarna mår prima. Den en corysen har blivit mycket ljusare i den ljusa sanden medans den andra fortfarande är ganska mörk. Teaniatusarna skakar som attan.

Övrigt:
Ancistrushanen ligger och fläktar i kokosnöten fortfarande, igår såg jag 3 st småttingsancistrusar som måste smitit från papsen

I räkburken ser jag fler och fler körsbärssmåttingar och humlahonan med rom har jag sett fler gånger (om det är samma) Skall ju vara 4 humlor, men jag lyckas bara se en i taget, fast ibland med och ibland utan rom, så där är jag säker på att det är minst 2.

Lite långt dena gången, en del bilder har jag tagit under projektets gång, fast det är lite svårt att komma ihåg att fota oxå, när man har så mycket annat som skall göras.

Ha det gôtt!
Maria