Uj vad jag inte har orkat skriva här då
Fast imorr´n é det kräftskiva. Hoppas bara regnet håller sig lite borta, det blir ju så mycket roligare att sitta ute då.
Sista semesterveckan gick åt till att putsa och feja i hemmet, avklarat en hög med "dåliga samveten". Men nu é det ganska hyfsat en stund i alla fall.
Denna veckan har det varit återgång till jobbet, försöker mjukstarta lite, men det är svårt när det är mycket att göra från första dagen.
Så till akvareilivet då.
Jobbetburken har klarat sig osedvanligt bra utan min tillsyn i 4 veckor. Visserligen helt igenväxt, men det blev en rejäl rensning och vattenbyte där i tisdags och det ser riktigt bra ut. Alla fiskarna har klarat skivan oxå .
Igår hade jag tänkt göra en liten rensning och vattenbyte i 180:an, men då tyckte ena lysröret att det var dags att ge upp så det vart lite mörkt, så idag på lunchen så blev det en tripp till Hornbach för inköp av nytt lysrör. Tur att brams var där och hjälpte mig få ett kanonrör, nu lyser det så vackert och fiskarna har fått mycket vackrare färger helt plötsligt Passar väl bra nu när det kommer akvaristiska gäster imorgon. Med hem åkte oxå en ny reflektor och 4 kanonsöta humlaräkor, så det kan bli va.
Efter jobbet blev det storhandling inför skiva och helg. Sedan hem och käka lite, packa upp alla varor, byte vatten i köksburken, putta ner humlorna där (attans va söta dom é) sedan byta lysrör och reflektor. Stor växtansning och vattenbyte i 180:an. Hade ju tänkt köra på att inte flylla på nytt vatten med lyset på (tips från växtforumet) men idag var jag bara tvungen att ha på ljuset ett tag på kvällen. Attans vad bra det blev med nya röret, man måste ju få njuta av utsikten ett slag även om växterna får lida. Men men dom har ju klarat sig tidigare, får börja med nya rutiner senare .
Nää, nu é jag dööötrööött!!
Hoppas på några timmars sömn i alla fall, imorgonnatt lär det inte bli så många
nattinatti!!