Undrar när man skall få den där sovmorgonen som man inte haft på sesådär hundra år skulle det mot förmodan vara lugnt efter 7 någon morgon så ligger man där vaken och dan i alla fall. Idag var det i alla fall lillen som hoppade upp pigg som en lärka kl. 7, sen é det ju kört, men det é i alla fall gôtt att ligga och dra en stund. Efter frukost fick jag med mig storstumpan ner till Blomsterlandet, idag tänkte jag stå och hänga på låset, det var jag inte ensam om, men vi kom alldeles lagom tills dom slog upp dörrarna och vällde in med alla andra trädgårdsvårkänslomässiga människor. Vi fick lassat med oss 10 säckar jord (500 liter) att kånka och köra och lassa, lite gräsfrö och några små hängiga blommor till amplarna, himla tur att storan var med, annars hade jag fått gå två gånger vilket inte hade varit jättekul, när vi kom ut så var inte bara parkeringen utan hela gatan utanför alldeles jättefull med ännu fler bilar .
Det är konstigt det där med liter hit och dit. Om man har 500 liter vatten i ett akvarium så kan det nog kännas sådär lagom mycket, men skulle dessa 500 liter åka ut på golvet så är det attans mycket vatten.
Sedan lassar man bilen full med 500 liter jord. Det kan man tycka är en väldans massa jord, men så häller man ut dessa 500 liter i rabatter och på lilla gräsmattan på framsidan och så vips så är 500 liter attans så lite . Liter som liter kan man tycka, men inte då.
Sedan bar det av till apoteket för att köpa lite allerginässpray till lillen, han har varit helt hopplöst kass hela helgen, och hur lätt är det att hålla en aktiv 7-åring inomhus när vädrat strålar som det gör.
Han fick med sig fadern ner och tror ni inte att han tog sig ett bad i kåsjön idag hela 10 grader "varmt".
Fick i all fall fixat iordning rabatterna på baksidan och storan planterade dom hängiga i amplarna. Sedan skulle hela gänget utfodras , pannkakor blev det, var lagom klara när "pojkarna" kom hem från Brrradet.
Fast rycket fortsatte och badrummet blev städat, vattnet bytt i båda hemma-burkarna. Rabatterna och krukväxterna fick överblivet akvarievatten.
Sedan var vargarna hungriga igen så det blev mer matlagning och utfordring.
Fattar inte hur man bara orkar ibland . Men nu är det slut på ryck för denna veckan. Imorgon skall jag försöka få komma iväg till läkaren med lillen, han behöver bättre allergimedicin stackaren (fast det är det säkert fler som behöver just nu).
Hej hopp i galopp, imorgon é det ridning igen
Nattinatti!