Så då är det bara en endaste liten dag kvar att jobba. Sedan är det semester i hela 4 veckor. Skall bli gôrgôtt .
Barnens skola annordnar varje år en solrostävling då barnen sår ett solrosfrö på våren som dom sedan tar hem för att under sommaren driva upp en solros till onanade höjder, den med högst solros till hösten vinner ära och berömmelse. Lite olika förutsättningar har man ju för att driva upp en solros, vi har inga rabatter med stöd där vi kan plantera så det får bli krukor, och dessa torkar ju snabbt i sommarvärmen.
Idag när jag kom hem från jobbet så slokade solrosorna väldans så det var bara att dra fram vattenkannan. Regnvattentunnan var ju full med vatten så där hämtade jag vatten. Blev inte lite förvånad när vattenkannan inte bara fylldes med vatten utan även med mygglarver
så när solrosorna fått sin dos av vatten och myggisar så var det bara att fortsätta "plocka" till fiskarna. Oj, vad glada dom blev då
Lite för enkelt kan man tycka, att man kan stå i strumplästen och bara hämta upp godis till dom små!!
Nu står det även 2 portioner i kylen, en skall åka med mig till jobbet så fiskarna där får sig ett skråvmål innan jag sticker iväg på semester, skall byta vatten på dom oxå så dom klarar sig utan mig ett tag. Vill ju inte åka in till jobbet mer än nödvändigt under semestern.
Nästa vecka drar vi iväg en sväng till Hufvudstaden och vidare till Jönköping och Gränna. Skall bli riktigt kul att komma bort ett tag. Ha det!