Minns ni den gamla tungvrickar sången? Kom att tänka på den för några veckor sedan, när mitt tangentbord lade av (misstänker att det ätit för mycket till frukost). ...

Tangentbord + frukost = .... öh, gammal slagdänga. Har Lilla Damen - liksom tangenbordet - blivet helt KK, eller ?

Nä, förhoppningsvis inte... men man vet förstås inte säkert. Började med att hon - hon? Blogg skriver man väl inte i tredje person, eller? - dvs = JAG köpte ett nytt tangentbord (upprepning! Min gamla svenslärare hade inte blivet glad, men jag kan inga synonymer till tangenb... fingersättningsplatta för datorer).

Klicka på bilden för större version

Namn: 001.jpg
Visningar: 1
Storlek: 244,0 KB
ID: 2344565
"Dessa krokusar får symbolisera tangenbordet (ni har väl fantasi )..."



"Fingergympaprylen" köptes i första bästa affär, dvs matvarukedjan (varifrån jag släpat hem all frukost, som säkert orsaktat problemet från början ). Jag såg att det inte var samma anslutningskabel redan i affären, för nyförvärvet skulle anslutas i en usb-port... men vad då, min dator har inte mindre än sex dylika ingångar, så det borde inte vara något problem. Slet med ivriga fingrar upp kartongen med det nya tang... ja, ni vet vad. Åh, så blankt och fint det var... inte ett fingeravtryck någonstans .

Pluggade snabbt in den i kompjutern och goggel nästa... vafan, "det" skrev inte. Inte en enda bokstav blev det! Bytte uttag... och efter fem försök kunde jag konstatera att endast ett "hål" fungerade. Samma "hål" som jag använder när jag lägger över bilder från kameran till datorn ...

Efter mycket googlande (och fula ord) kom jag fram till att jag skulle behöva en usb-hub. En vad... aldrig hört talas om hub tidigarer, men det fick mig att tänka på en gammal slagdänga med en irreterande efterhängsen refäng. Hubba hubba zoo... skärpning Lilla Damen (och nu var jag farligt nära att börja skriva i tredje person IGEN)!

Hub(bar) fanns dock inte i matvaruaffären, men som väl var låg den granne med en liten TV & data butik. Dit in promenerade jag på jakt efter en hub (eller en usb förgreningssladd kan man väl kalla det... på svenska).

Tittade runt lite bland alla konstiga mojänger, innan jag stegade fram till kassan och frågade var de hade usb hubbar någonstans. Fick beskrivet var de skulle vara, och tågade dit och läste på askarna... men eftersom jag är ganska blåst på datorer i allmänhet och tillbehör i synnerhet, så hittade jag förstås ingen .

Klicka på bilden för större version

Namn: 007.jpg
Visningar: 1
Storlek: 217,9 KB
ID: 2344566
"Hub???"


Killen i kassan påstod att det var en stapelvara som de jämt hade hemma, men följde snällt med till platsen där de skulle vara... he he, han hade fel, de hade ingen hemma .
Nya skulle dock komma i början på nästa vecka... så helgen ägnades till städa skivbordslådorna! Kul? Nä, men mycket "skräp" blev det att stoppa bland restavfallet i soptunnan... något dammsugar kvitto hittades dock ej!

Klicka på bilden för större version

Namn: 003.jpg
Visningar: 1
Storlek: 146,5 KB
ID: 2344564
"Och i vanlig ordning hann jag inte det... och nu knorras det för fullt däri!"