Vi har vänt nitrittrenden hos skalarynglen - Vi byter allt vatten med vatten från 450:an ca en timme efter matning med nykläckt artemia och ynglen verkar hur pigga som helst. Vi kom fram till att vi inte behöver ha nåt filter om vi gör så här så vi har bara en syresten som bubblar på i vattnet. Tre gånger om dagen matar vi och tre gånger om dagen byter vi vatten, inte så besvärligt... Verkar funka. Även om en del yngel har dött så har vi nog 175-200 kvar vilket är en hel del... Puh!!

110:an som vi startat med ett gammalt ingått filter har inte visat några tecken på nitrit än så förmodligen kommer det funka bra sedan också. Alla guppyyngel från maria lever och simmar piggt och alert omkring. Å det är jäkligt trångt i köket!!

Det nya akvariet skall få stå på köksbänken där mikron står idag. Den använder vi så lite så den kan få en annan plats. Huvudsaken är att akvarierna får plats . Lite knäppa är vi men vi trivs med det!!

Idag har jag varit på Gubbero zoo och köpt lite dikusmat. Ligger ju ganska nära och har förstått att Svante kan det här med diskus så då ville jag helst åka dit. Dessutom så tycker jag att man skall lägga sina pengar hos dem som verkligen lever på sin akvarieverksamhet! Det blev lite fryst artemia, granulat och nån sån häringa oxhjärtetjolikoffs. (tvi, tvi, tvi ) Hade inte tänkt ge dem sån mat men nu har jag hört av så många att det är kanon för att få dem att växa. Bara de nu får maten så inte bolivianerna och tetrorna roffar åt sig allt... Vad göra i så fall??? Stannade också till på tropen på vägen hem (affären där Tommy får en egen håv av Tommy...). Var tvungen att dregla lite över de vackra diskusarna jag sett där... Där fanns snygga viltfångade som var riktigt granna och några små söta red pidgeon (eller vad attan de nu heter... diskus?? kanske???) Köpte inget men ville bra gärna... Nä, jag sparar mig tills det blir bättre tillfälle.

Övriga akvarier, t ex slöjisarna och det lilla svarta har varit lite bortglömt. Vi har bytt vatten i det men vi har inte lagt nån energi på att skrapa alger på rutorna så de ser lite skumma ut. Ja, ja. I morrn är det dags att byta vatten igen så vi får ta det då!

Nä, inget särskilt att berätta om dagen. Mycket fisk i huvudet på oss nu i alla fall. Äntligen är det KUL igen!! Ha det gott alla!!