Jo då, det är alldeles sant.... Mina blåciklidsyngel har lagt ägg. De små rackarna!! De kläcktes ju strax innan jul om jag inte minns fel. Bytte vatten igår och såg visserligen att ett yngel frenetiskt försvarde sin lilla sten men reagerade inte mer över det. Tycker de är små pirayor som är jätteelaka mot varandra, bits och tar livet av varandra. Nu har jag ju valt att ha växter, rötter och stenar i karet så jag kanske får skylla mig själv eftersom det innebär att de skaffar sig revir. Om karet hade varit helt rent så kanske dessa problem aldrig skulle uppstått men samtidigt så tycker jag det är så gräsligt att se ett akvarium utan växter!! I vilket fall som helst så när jag skulle släcka ljuset igår kväll så såg jag det!!! Det var ju fullt av små oranga ägg på stenen som det "lilla ynglet" försvarade. Hepp!!! Kanske dags att avyttra dem då!! Ville att de skulle bli närmare 6 cm innan jag gjorde mig av med dem men nu känns det som det är dags att skeppa av de största iaf. Har inte mätt exakt men de är ungefär 6 cm.

Var hos Maria sjöjungfru i söndags och planerade zoopetträffen på lördag. Håll i er vilken underhållning vi planerat för er!! Kommer bli så kul!! Eller... nu kanske jag skruvar upp förväntningarna alldeles för mycket.... fast det var ju meningen .

Våra nyckelhål har bildat par och lagt ägg som var borta dagen efter... Vi matade med fryst artemia som råkade flyga in rätt bakom stenen de hade valt... olyckligt! Så på morgonen dagen efter var äggen borta. Tror de smittades av blåcikliderna som just hade lagt sin femtielfte kull. De har förresten två små överlevare från en tidigare kull. Sajicaynglen, sju hanar till antalet, har klarat sig jättebra i 450:an. Hemska tanke att behöva rafsa runt efter dem sen, vi som äntligen verkar få behålla växtligheten i akvariet nu sedan vi gjort oss av med multispinosorna. Taeniatusynglen är inte långt ifrån säljstorlek heller nu. Majoriteten har blivit honor men det finns ändå en sex-sju hanar av ca 17 yngel. Grymt granna är de i alla fall!!

Så nu får det räcka, har mängder att skriva egentligen men skall iväg och duka svågerns bord inför kalaset som går av stapeln imorgon. Kanske skriver lite mer senare.