Idag samlades Marie_J, Annsan och jag hemma hos sjöjungfrun för att smida planer om nästa helgs träff. Hon hade bakat sin supergoda hönökaka och en helt ljuvlig bananpaj ! Som serverades med glass. Vi satt ute i det helt underbara vädret, visserligen kom det ett par skrämseldroppar men det stannade vid just det och fortsatte i rena, rama sommarvärmen !! Tror vi sydde ihop det riktigt bra och att alla som kommer med nästa helg kan få det riktigt trevligt! Dessvärre verkar det ju döfött att få med sig Lennie så det känns som om han stannar hemma... Tar bara med mig 6-åringen tror jag. Skall försöka tala om det för Kaj efter detta inlägget i dagboken.

Sedan till fiskarna.... Medans jag var i Stockholm i veckan passade min guldgurami på att simma vidare till fiskhimlen... helt oförklarligt.... Alla värden har varit bra, temp od likaså... Vette tusan vad det kan vara... Känns trist eftersom han är den fisken vi haft längst förutom kardinalerna... Nä... gillar inte oförklarliga saker som detta...

Den svarta slöjisen hade tuggat i sig en sten i torsdags och Lennie hade varit tvungen att hjälpa honom upp med den. Det blev lite "operation" som vanligt, dvs hålla i den och trycka upp stenen samma väg den kommit. Enligt Lennie var det en REJÄLT stor sten han lyckats svälja... Börjar känna lite panik nu om det inte får större akvarium.... I vilket fall som helst så hade väl Lennie råkat påverka tarmarna hennes så de hade hamnat utanför analöppningen på henne. Ve å fasa som hon såg ut när jag kom hem. Dock var hon i toppform, pigg och alert. Idag när jag tittade på henne så var hon utom fara, allt verkade ha åkt in å lagt sig där det slall vara och hon mår prima. PUH!!! Slöjisarna är liksom mina bebisar som jag är jätterädd om.

I stora karet har blåcikliderna lagt sin femtielfte hög med rom på en sten. Förstod nästan det eftersom de dansat runt efter varandra som riktiga kärlekstokar. Efter de hade lagt rommen så var hanen kraftigt bannlyst fr5ån platsen och han och hans fru jobbade upp ett riktigt praktgräl som sltade med att hon fick lite bitmärken på munnen. Medans de höll på som värst hände det minsanne mig saker i andra hörnet, nyckelhålen la rom!! Ja ja... å nån matade med frusen artemia som seglade runt å la sig... precis i nyckelhålens boplats...

Nu vill jag verkligen att blåcikliderna växer klart nån gång se de blir leveransklara. Jag vill åt akvariet!! Har lite planer på att trolla om 200-litarn till slöjiskar... Vette tusan vart barnens skalarer skall ta vägen då?? Å kardinalerna?? De vill jag ju absolut inte göra mig av med... Å dorsigerna och pansarmalarna.... Tål att tänkas på... å planera för!!!

Ha det gott å natti-natti