Hungern sliter i kroppen och tröjan är blöt upp till axeln men nu är i alla fall alla vattenbyten avklarade - på mindre än en å en halv timme. Rekord för vår familj! Idag ska vi mysa på lite pizza och kura ihop oss i soffan för lite melodifestival - nåt vi absolut inte får missa!!! (Eller nja... sambon kommer säkert sätta sig framför datorn och pilla och verka måttligt intresserad... )

Har röjt runt bra bland alla växter i alla kar och äntligen ser alla kar snygga ut samtidigt. WOW!! Snyggast blev 450:an... där har det varit lite kris ett tag eftersom vi tappat lusten. Fiskarna däri är mestadels ciklider; sajicor med yngel, blåciklider och multispinosor som bökar runt rätt friskt med växterna i bakgrunden. Nu har vi bestämt oss för att inte plantera mera växter bak i karet... Det verkar ju ändå inte va nån idé så det får vara. Är mycket imponerad över sajicornas yngel som nu klarat sig enormt länge vid liv. Såg 6 stycken som var centimeterstora så nu är chanserna för överlevnad ganska stora. De har också lärt sig att vika undan för de glupska chokladerna så vi håller tummarna för att de skall överleva.

Blåciklidernas yngel som vi räddade undan strax innan jul bor i 75:an i köket. De största är ca 3 cm stora nu och det börjar bli lite revirfajter här å var. Kul att se de små miniatyrerna fara omkring som mammsen å pappsen gör i stora karet! Vi byter vatten en gång om dagen i det karet eftersom vi matar rätt rejält så det är rätt kul att se hur de två platyynglen, som vi inte lyckades få upp, också växer på sig i anabolfart! I septemfasciatusyngelkaret så växer de också, inte lika fort men de har ändå växt såpass att man kan se skillnad på honor och hanar och det ser ut som det blivit en någorlunda jämn fördelning ändå. Tror att honorna är de som får en prick på ryggfenan medans hanarna saknar denna.

Taeniatusynglen har också växt på sig och är nu centimeterstora. Nu får de nog se till att växa lite till för föräldrarna ser ut att vara på gång med nästa kull. Värsta yngelrejset på gång.

I början av veckan började vi medicinera med ektolcristal mot svamp i 170-literskaret. Nu så här i slutet av veckan verkar vi ha lyckats ganska bra. Fiskarna ser ut att må väldigt bra och alla värden; nitrit, ph och kh har varit stabila.

Så melodifestivalen... Martin Stenmark och Las Vegas????????? Vad otippat!!!!!!!! Visserligen är killen otrolig på att sjunga och visserligen har han en underbar scennärvaro men.... Ja, ja... trodde man var tillräckligt gammal i gemet nu så man hade lite koll. Helt fel... Trodde nog Nanne skulle klara sig bättre men där gick man bet...

Långa inlägg som vanligt... Ha det jättebäst!