Söndag - vad skönt med en riktig slappedag. Alla vattenbyten var avklarade under fredagen, jätteskönt, resten ev helgen ledig för bara relax och navelluddsletande!

Har tillbringat helgen med att städa upp i alla våra fisksoppor. Det "nya" 170-literskaret blev ett akvarium med bara asiatiska fiskar, gurami, kilfläcksrasborer, botior och sebrafiskar. Det blev så himla läckert! 200-literskaret blev lite luftigare och dorsigerna har återigen börjat visa sig efter botiornas och guramisarnas kaxiga framfart. Pseudochrenilabrushonan visar sig nu också i akvariets nedre regioner efter att vi tagit ur läppguramisarna och kilfläcksrasborerna. Får hoppas att hennes yngel kommer klara sig! Hennes strupe är smockfull med yngel och man kan nu se ögonen riktigt tydligt genom skinnet på henne. Lite rörelser ser man också.

Blåciklidsynglen har fått flytta till 75-literskaret och septemfasciatusynglen går kvar i 45-literskaret. De bor i köket där det är lätt att byta vatten och att mata. Hoppas nu de växer på sig lite fortare.

Är lite skrynlig på fingrarna efter allt vatten i helgen... Har försökt hitta lite lust att slänga på mig lite kläder och ge mig ut i det vackra vädret men utan framgång. Nöjer mig med att gå ut på balkongen, längta efter vår och värme.