Eftersom jag jobbar i skolan så har vi lite avdomnad verksamhet denna veckan. Hade egentligen tänkt vara hemma och ledig och bara mysa med barnen men som arbetsledare var jag tvungen att vara på plats eftersom denna veckan är installationsvecka för en sprillans ny grovdiskmaskin. Måste öppna för arbetarna och kolla lite ditten å datten... Alla elever har dessutom inte ledigt eftersom de har flexibelt sportlov. Har idag därför serverat potatisbullar och blodpudding till 14 elever.

Åkte hem och synade av Hornbach, Bäckebols zoomarknad och trop akvarieimport på vägen hem. Oj vad kul att kolla på fisk och växter. Alltid finns det nån fisk man inte sett live förut. Eftersom det är knökfullt, till bredden, så fick inga fiskar följa med hem. Åkte istället hem för att titta till våra egna, räkna in dem och alla ynglen.

Blåcikliderna har växt på sig och är snart uppe i 2 cm. Lite häftigt för nu ser man verkligen att de är fiskar. De är glupska som små pirayor och det är det arbetsnamn vi gett dem, småpirayorna. Har planer på att placera om dem till 110 literskaret inom kort och det kan bli bra för septemfasciatusynglen de gått ihop med. Blåciklidsynglen har växt mycket fortare så det finns lite risk att de minsta septemfasciatusynglen blir levandeföda om vi inte flyttar runt snart.

Taeniatusynglen hänger också med bra. De följer sina föräldrar nåt helt otroligt och har också vuxit på sig litegrand. Är så glad över bilden jag fick till i mitt album, vet inte om ni sett det, men bägge föräldrarna poserade så käckt häromkvällen med ynglen under sig.

Pseudochrenilabrus honan har nu inte längre ägg i strupen, nu ser man att det är små ögon i halsen på henne och att de rör sig. Oj, vad spännande. För hennes skull hade det också varit bra om vi hade kunnat flytta om ganska snart så hon får ett eget akvarium till sina små.

Imorgon skall vi äntligen starta upp 170-literskaret vi köpte av Micke. Det har blivit stående pga att vi ville få upp bänken lite och skulle placera lite hockeypuckar under de bärande plankerna. En puck kostar bara 10 spänn men hejsan vicken tid det tagit att komma sig iväg till affärn och köpa dem. Men idag blev de köpta så imorrn skall det igång, ialla fall fyllas med sand, vatten och skott från växterna i våra andra akvarier. Lite rötter och dylikt finns också hemma så det skall nog se ut som ett riktigt akvarium innan onsdagskvällen är slut.

Nu e tisdagskvällen slut i alla fall. Knopp, knopp, sockertopp!