"Misstänkt gripen för mordbrand i Mölnlycke

Polisen har gripit en person som misstänkt för den våldsamma branden i Mölnlycke på torsdagskvällen. Gripandet skedde på en buss i Göteborg.

Enligt Stefan Gustafsson, presstalesman vid Göteborgspolisen, ska ett vittnesmål ha lett polisen på spåret.
- Vi har gripit en man som misstänkt för mordbrand. Han ska enligt vittne på brandplatsen ha tagit en buss från Mölnlycke och vi grep den misstänkte inne i Göteborg, säger Stefan Gustafsson.
Gripandet skedde bara en halvtimme efter larmet om branden. Polisen vill av utredningstekniska skäl inte gå in på detaljer om brandens uppkomst.
En ladugård har brunnit ned och ett boningshus brann så kraftigt att räddningstjänsten lämnade det åt sitt öde. Brandmännen från fem stationer inriktade sig på att rädda intilliggande hus vilket de också lyckades med.
Enligt Härryda kommuns hemsida används gården av socialförvaltningen som boende åt vuxna missbrukare. Enligt Annika Larsson Magelsen, enhetschef vid socialförvaltningen i Härryda kommun, har ingen boende kommit till skada vid branden."




jag var ute på en liten fototur i Mölnlycke, och på vägen hem såg jag en massa brandbilar, så jag stannade där en stund och pratade med folk och tog lite kort.
Bifogade filer