Jag har börjat kläcka nya killis och har nog bra kläckt av tre Nothos – cardinalis helt klart, foerschi (från mer än ett år gamla ägg) och troligen även av rachovii. Mer ägg finns givetvis att kläcka ut om de inte räcker till. Ynglen matas nu med nykläckt artemia, mikromask och baby-moina. Jag har gett upp orthonotus dock och i princip också Pter longipinnis. Den sistnämnda arten har gått allt sämre med tiden så jag känner på mej vartåt det lutar. Därmed har jag nu i princip enbart en sydamerikanare kvar (whitein). Borde vara dags att skaffa nytt med andra ord - något jag inte gjort på flera år.
Allt mitt levande foder är redan på topp men det är bara två lekgrupper kvar som njuter av det hela. Dessutom vill man ju utnyttja det som finns i burkarna på altanen där jag fortfarande har fyra burkar på gång.
Och så en liten fråga – om man nu har flicksländeinvasioner i dessa burkar och plockar in moina till kulturerna inomhus vad händer då? Japp de allra minsta flicksländelarverna följer med in även om man kan sila bort de större via håv. Så man får nog hålla ett öga på moinan i fortsättningen så att inget större monster växer till. De mindre flicksländelarverna är ju bara ett tillskott till fiskfödan. Trots att de kan vara snabba som gaseller när de blir uppskrämda.