Sommaren lider mot sitt slut. Härliga hösten är snart på intågande! Jo, jag gillar hösten. Alla vackra färger, skördar, svamp och för att inte tala om att man vaknar lite till liv när det kommer till vissa hobbys som legat nere under sommaren. Tror att jag, precis som många andra, får ett stiltje på akvariesidan när sommaren kommer.

Idag har jag pysslat med min räkodling. Trodde inte det skulle vara så mycket liv i baljan om jag ska vara helt ärlig. Nu har jag placerat min ställning där den ska vara (tycker JAG i alla fall). Och räkorna fick en grov rengöring i sin bytta. "Att skilja agnet från betet"... eller hur var det nu? Jag har nog konstaterat att javamossa är ett otyg, jo, närmare ogräs vill jag lova. Och rensa räkor från det... hmmm.....
Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0770 (640x351).jpg
Visningar: 1
Storlek: 152,7 KB
ID: 2345512

Aja... det var en hel del överlevare i alla fall. Det är verkligen synd att de är korsning mellan rili/körsbär. Men jag har en del gröna med....
Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0772 (800x450).jpg
Visningar: 1
Storlek: 233,8 KB
ID: 2345509

Inte är varken ställning eller byttan snygg, men räkorna verkar ju trivas fint. Bottenmaterial är sand blandat med zeolit, malt äggskal och vanlig engelsk sjösten. Växter... eller ja... ogräs: Javamossa. Filter är en gammal hederlig luftpump med fin filtermatta och zeolit i.
Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0773 (450x800).jpg
Visningar: 1
Storlek: 171,6 KB
ID: 2345510

Vad försiggår i min fantasibulle? (OBS! Svordomar förekommer)
Här näst ska jag ta mig an dotterns akvarium och göra i ordning det. Funderar på att dra igång mitt 112l hos svärfar så han får något att titta på. Jag trodde ju att jag skulle få plats med ett nytt stort akvarium men tji fick jag. Som vanligt. "Hörnan" i vardagsrummet där jag tänkt mig akvariet stå togs upp av en förbannat knallröd bäddsoffa som jag insisterade på att köpa när vi bodde i Kvarnen. Jo men där, där fick den ju plats. Och nu... nu vill inte den som malde om att INTE skaffa sig den inte sälja den! För den soffan vart ju perfekt att ha till stereo hörnan han skapade. Så i vårt vardagsrum har vi en tv hörna och en stereohörna.

Och inte fan fick jag slänga ut vitrinskåpet för att ställa ett av mina 54l akvarium där istället! "Men alla glasen och prydnader!?" ..... bah! finns ju kartonger att lägga skiten i! Vem behöver ett vitrinskåp?! Jo, vi behövde ju tydligen det. Så nu funderar jag på att sätta en yxa i vår skeva gamla byrå i vårt sovrum, för nu har vi faktiskt garderober!! Just där där den står får jag plats med ett av mina 54l akvarium! Ingen märker väll att den knarrande, gnisslande, svordoms-skapande byrån är borta??? Eller???

Förrådet då, där fanns det ju massor av plats!!! Om inte gubben och sonen tyckte att det blev en jättefin plats att göra "hobbyrum" av och ha alla sina radiostyrda bilar, flygplan, quaddar m.m. där.

Ett förslag från gubben min: Under trappen kan du ju ha dit "skit". Jo men tack... Men vist, började plocka undan lådor m.m. men konstaterade att under alla kartonger jag ställt där fanns inspektionsluckan till grunden.

Fortsättning följer...

Semester!
Var till Älvdalen och bodde i stuga tre nätter veckan innan skolorna började. Besökte Orsa rovdjurspark och jag hade kameran med teleobjektivet på. Fick massor av härliga bilder som jag kommer visa i ett annat inlägg. Men vi åkte och fiskade med. Och jag fick upp en liten öring. Otroligt vacker i kvällssolens strålar.
Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0728 (576x1024).jpg
Visningar: 1
Storlek: 301,4 KB
ID: 2345511

Jag hoppas att kunna åka dit igen nu under hösten med min galna familj och fiska en sista gång innan det blir försent. Semestern är redan planerad till nästa år. Det blir lätt två veckor i Älvdalen! Finns så mycket att se och hitta på.

På återseende!