Skolan ringer snart in!
Ja, inte att det är vädret det är fel på, men sommaren gick så fort förbi! Om två veckor börjar skolan igen för barnen. Vilket jag måste erkänna känns bra. För hur det än är så verkar det som att sommarlov sliter på barnen med! Framförallt om de har syskon att tjafsa med.

Sonen börjar ettan. Han tycker det ska bli jätteroligt och får lära sig matte och läsa och bli en stor kille. Tja... han kan ju redan läsa och räkna. Och stor... jo, nog tycker jag det inte var länge sedan han var min lilla snuffe bebis som absolut inte kunde vara utan sin mamma en sekund. Morsgris, det var vad han var. Och fortfarande är.

Dottern börjar trean. Hon är lite så där... hmm.... finner inte riktigt ordet... nja, skolan är väll bra så länge man har rast och inga läxor. Men matteläxor gillar hon i och för sig. Och pyssla. Då är hon nöjd. Glitter och glamour, då är hon nöjd. Hon kommer inte brås på mamma inte. Hon kommer antagligen bli en sån där "sessa" som springer runt med en handväska och ordförrådet består av "bara", "alltså", "typ", "guuuud"... och inte så mycket mer. Men mamma ska nog få ordning på henne med.


Denna sommar har jag enbart tillägnat mina barn. Vart sjukskriven så jag har inte haft någon arbetsträning eller tjafs med f-kassan. Bara fått vara. Vilket jag känt att det var nödvändigt för att återhämta mig från allt som vart. Vi har gjort det jag gillar mest: FISKA!!

Ungarna har fått varsitt kastspö och metspö samt ett modifierat flugkastspö. Jag uppdaterade min fiskelåda med nya drag, beteslås, kniv, lina m.m. Tom en ny håv har jag införskaffat! Hjälmare kanal har numer blivit X antal drag och metrevar rikare. Barnen missuppfattade det där med att meta i vassen och kasta på öppet vatten. Man gjorde tvärt om. Och träd finns det gott om att vifta med metspö spetsen i efter kanalen. Men fisk har vi fått. En gädda och massor med mört och abborrar.

Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0061 (610x640).jpg
Visningar: 1
Storlek: 288,4 KB
ID: 2345267

Simkunskap är bra!
Badat har man gjort med barnen med. Kämpat med sonens simning. Han kan simtagen men sjunker som en sten. Men han kan simma under vattnet. Snart sitter det. Tycker det är viktigt att lära barnen att simma. Man blir alldeles rådlös när man ser hur många barn som drunknar. Och de är i många fall i åldrar 8-12 år! Jag är väldigt glad att på vår skola har man badvett/simning på schema från och med lekis. Läste här om dagen i någon nyhetstidning om en far som hetsat sin 4 årige son att hoppa från 10:an. Fyraåringen, som inte kunde simma, hade tillslut hoppat!!! Livräddare hade fått hoppa i och hjälpt pojken. Men vad fan är det för förälder som gör så mot sitt egna barn!? Är det inte tillräckligt med barn som dör i drunkningsolyckor, ska en förälder medvetet försöka ta död på sitt barn inför publik dessutom!? Jävla idiot säger jag bara.

En enda bilträff!
Jojomensan! Tro det eller ej, men i år har det endast blivit en enda bilträff. Till Värmland for vi och till Gammelvala träffen. Den är väldigt uppskattad då det bjuds på sevärdheter som hundratals veteranbilar, kolmila och koja, smejda, handelsbod, soldattorp med djur... det är så mycket så jag tycker man ska besöka stället! http://www.gammelvala.se/

Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0098 (640x540).jpg
Visningar: 1
Storlek: 299,4 KB
ID: 2345268

I år tog vi Opeln dit. Duetten håller på att restaureras. Men till nästa år hoppas vi att man åter kan besöka träffen med veteranbil. Sonen vart i alla fall salig efter att han fick se en blå Corvette -68, sprang för att fota den, rabblar att när han blivit stor ska han skaffa sig ett jobb som ger honom mycket pengar och sen ska han köpa denna Corvette... och sedan snubbla in i ägaren... som öppnar dörren till Corvetten och låter honom få sitta bakom ratten!
Klicka på bilden för större version

Namn: corvett 68 (640x360).jpg
Visningar: 1
Storlek: 220,7 KB
ID: 2345269
Gissa om man hade en lycklig son sedan!

Så sommaren har rusat förbi med sol, bad, fiske och en bilträff. Och ja just det! En pool hos svärfar blev det med till barnen så de kan plaska runt i poolen medan man renoverar motor och målar framvagns delar till Duetten. Mina akvarier... eller ett riktigt akvarium och plastbaljor puttrar på. Anar cyano i 112l akvariet. Ska åtgärda det någon dag när jag orkar. Baljan med räkodlingen har gått bra. Massor av rili/körsbär räkor har det blivit och javamoss tussarna jag slängt ner är numer en fin matta. Ska snart dra igång med mitt projekt. Vissa saker är redan inhandlade men tänkte börja dra igång efter att skolan börjat så man kan hålla på i lugn och ro med det!

Liten uppdatering från mig. Nu vet ni att jag lever.