Var till kommunalbadet här i Kolsva i fredags och det fanns efter stranden tusentals grodyngel! På vissa ställen efter stranden var det kolsvart!
Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0385 (1024x576).jpg
Visningar: 1
Storlek: 592,1 KB
ID: 2345262

Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0389 (1024x576).jpg
Visningar: 1
Storlek: 614,4 KB
ID: 2345263

Barnen fångade några i en burk och granskade dem innan ynglena fick återgå till vattnet. Tyckte ynglena var så stora... tror jag aldrig sett dem i denna storlek förut. Läste att av 3000 grodägg blir det endast ca 5 vuxna grodor!! Inte undra på att alla Sveriges grodor är fridlysta. Det betyder att man inte får skada dem eller ta deras ägg. Undra om skolorna informerar om det till barnen när de plockar in ägg för att följa grodans utveckling.

Jag trodde det skulle bli en trevlig dag vid stranden men tji fick jag. Det var fullt av större sjöfåglars spillning på stranden, gräsplan... överallt. Inte hade man fått dit sittbänkarna. På strand och brygga skränade ett gäng hormonstinna tonåringar som skränade om ståndaktiga penisar, fitta och knulla. Tjejer som skrattade flamsade och rökte. En av grabbarna hade kört ner med sin moppe på stranden. Tog de hänsyn till att man var där med sina barn på 7 och 9 år? Nä... Det vart en kort visit. Tror jag inte kommer åka dit igen heller för den delen. Finns andra trevligare ställen att bada på med barnen.

Vem var det som vandaliserade?
Jag tror mig veta vem som var på vår bil för ett par veckor sedan. Vi har haft problem med ett fyllplyte som tror att det är helt ok att knata in på bottenplan och använda handikapptoaletten i entrén. Portdörren låser vi alltid om inte ungarna är ute och leker. Att det här huset numer är bebott av två familjer, det har inte kopplat på flera personer i byggden.

Detta flumm har bl.a. legat och sovit på en sittbänk som vi hade utanför huset en morgon. Denna bänk har vi plockat bort. Han stryker runt och känner på entrédörren om det är upplåst, antagligen för att använda toaletten. Jag misstänker att han varit här under natten, känt på dörren, gått vidare mellan våra bilar, fått något otalt med sidospegeln och gått löst på bilen.

Vad gör man åt denna person?
En kväll efter händelsen mötte jag grannen i entrédörren och började snacka lite. Fick då se i dörrglipan att denna person kom gåendes på trottoaren intill parkeringen med sin systempåse. Jag sa då till grannen att jag misstänkte denne person som den som vandaliserat vår bil. Jag slog upp dörren på vid gavel så det small och så blängde jag surt på personen. Han vart nog rädd, såg på mig och såg ut som om han inte visste vart han skulle ta vägen. Han har sett mig flertalet gånger åka i denna bil osv. Han vet att jag sett honom stryka vid huset. Pratade klart med grannen och hoppade in i bilen (den som blivit vandaliserad) och stod en stund med motorn igång och fortsatte blänga efter honom. Sedan åkte jag iväg åt andra hållet.

Tror det gick tre dagar eller så efter den händelsen. Gubben hade vart och fiskat och fått en fin regnbåge som jag skulle gå ut och rensa. Så jag gick ner med stora kökskniven, påsen med fisken och en tidning. Var lite svårt att få upp entrédörren så jag tog till foten och sparkade upp den. Vem tror ni går på trottoaren vid huset? Där går han med sin systempåse, ser mig med stora kniven i hand, en påse med något i och en tidning. Karln såg ut som om han sket ner sig och illade kvickt iväg och sedan dess har han inte vart här intill huset. Han har till och med börjat gå på andra sidans trottoar.

Jag blänger fortfarande på honom när han går förbi...