Veckan som gått har vart påfrestande. Fredagen började med vår sönderslagna bil som ni minns. Kontaktade försäkringsbolag och åkte in till rekommenderad bilfirma för skade dokumentation under fredags förmiddagen. Ville ha allt sådant ur världen just då. So far so god...

På fredags kvällen hade sonen fotbollsträning. Kände att kroppen inte var riktigt med mig men åkte med honom ändå. Fick då veta att de skulle spela deras första match den 25/5 och då måste min son har benskydd, annars får han inte vara med. Kände återigen hur pengarna började glida mellan händerna.... Vad kostar benskydd mån tro? Han har endast vart med ett par gånger för att prova på, så det är därför vi inte köpt en hel fotbolls mundering åt honom än. Och riktiga fotbollsskor, det hade han ju inte heller.... Man fick kvittera ut matchställ (t-shirt, shorts och strumpor) efter träningen som vi själva får ha hand om. Och mitt i mina funderingar om vart jag ska få tag på pengar för att köpa skor och benskydd mitt i allt så kom det en förälder med en påse full av fotbollsskor! Begagnade visserligen men de sonen kunde ha var som nya!! Och han FICK dem! Han vart så glad över sina "nya" fotbollsskor så han ville knappt ta av sig dem. Inte ens när han skulle duscha...

På lördagen kände jag åter att kroppen inte riktigt var med. Men det var bara att bita ihop och ta med sig sonen in till Köping och handla benskydden han var tvungen att ha den 25. Tränarna hade ju påpekat att det vore bra om han hade haft dem på sig ett par gånger innan matchen så han var van med att ha dem på sig. Och när jag åker in mot Köping kommer jag på... Fan, det är Köpings cruisingen idag!! men så kom jag på att det finns en Intersport butik avsides centrum. Så dit åkte vi. Det var inte så dyrt med benskydden, fick dessutom rabatt på dem av någon anledning så 99:- kostade de. Min son hade fått pengar av hans farbror att köpa en riktig fotboll. Efter om och men och förklarat att en fyra är lämpligare än en femma i storlek för honom och efter att han rivit en hylla med skor och plotter efter att ha testat studsen med en fotboll kom vi ut ur butiken.... med en glad son som äntligen hade fått en ordentlig fotboll!

Vi åkte i princip upp direkt och grillade vid sjön där min man, hans bror och vår dotter var och fiskade. Klockan var mellan 13-14 och det var riktigt kvavt i luften. Kände att nu kommer snart migränen. Får nästan alltid migrän vid väderomslag. Det började mulna på ordentligt och det mullrade rätt kraftigt. Tog med mig ungarna hem och väl hemma kom migränen som ett brev på posten. Låg deckad fram till 19.00 då jag lyckades peta i mig lite mat. Sedan var man en säck potatis framför tvn.

ESC!
Nä... jag är inget fan av ESC. Men min dotter sitter klistrad vid allt vad melodifestival, ESC, Let´s dance, Idol... osv heter. Tycker det inte fanns många låtar som föll en i smaken. Klena bidrag. Endast 3-4 låtar var något med! Och jag tippade att Danmark skulle vinna. Och jag fick rätt!

Söndagen var jag rätt dålig redan på morgonen. Kroppen var inte med mig. Jag glömde nog hjärnan kvar på huvudkudden med för den delen när jag gick upp och käka frukost med familjen. Yoghurt i kaffe är ingen höjdare. Och smörkniven i min yoghurt och müsli... nje...

Gick och la mig och lyssnade på musik med min MP3 spelare direkt efter frukosten. Men jag kunde inte släppa det där med fotbollen och att sonen behövde träna med benskydden. Så jag hoppade ur sängen och åkte iväg med barnen till en fotbollsplan och övade passningar, inkast, och målskott. Och massor av D-vitamin fick jag med! Solen brände på rätt ordentligt under förmiddagen.

I 1½h höll vi på. Tycker verkligen det är kul att komma ut med barnen och göra något som DE tycker är roligt. En enda gång vart det gnabb mellan storasyster och lillebror, men det var snart åtgärdat eftersom det var ett missförstånd mellan dem och vad jag sagt vad vi skulle göra. Var helt slut efteråt och vi tittade på en film medan jag vilade på soffan.

F-kassan äntligen!
Direkt efter att jag lämnat ungarna på skolan i måndags ringde jag F-kassan när jag kom hem. ÄNTLIGEN kom jag fram!!! Jag frågade om mitt ärende blivit behandlat och om jag skulle få sjukpenning i månadsskiftet.
- Ditt ärende håller på att hanteras och de håller på att beräkna din sjukpenningsgrundande inkomst nu.
- Jo, men kommer jag få några pengar då jag ska ha dem utbetalda, jag behöver få veta.
- Din ansökan kom in den 6 maj och vi har en handläggningstid på 30 dagar.
- Stämmer verkligen det? För enligt "mina sidor" så kom läkarintyget in den 28 april och ansökan om sjukpenning skickades dan där på. Tyvärr kan jag inte se att ansökan har kommit in på mina sidor men närvaro rapporten för aktivitetsersättning skickade jag med i samma kuvert och den ser jag att den är registrerad hos er den 5 maj?
- Ja, men det är ju som sagt 30 dagar handläggning på ärendet...
- Du kan inte pusha på dem att öka takten lite? För jag behöver veta om jag är tvungen att sälja min vandaliserade bil på blocket innan månadsskiftet för att betala mina rehabiliteringar som ni propsat på att jag ska göra för att jag skulle fått fortsatt sjukersättning som jag inte fick, samt min sjukgymnastik för att jag ens ska kunna fungera som en "normal" människa OCH för att kunna betala hyra för att ha någonstans att bo OCH för att kunna ställa fram mat på bordet åt mina två barn!!

Skulle återkomma om ett par dagar för att få veta hur det faktiskt blir. Så... som det just nu ser ut så har jag inga pengar i månadsskiftet. Handläggningen ska då vara klar senast den 4 eller 5 juni. Men räkningarna ska vara betalda mellan 25-31 maj...

Sista fotbollsträningen innan matchen var på måndagskvällen. Var så där varmt och klibbigt. Tog med mig en sån där skön stol som man bara kan fälla ihop som ett paraply och stoppa ner i ett "tältfodral". Där satt jag och bara var hela matchen. Orkade inte vara den där duktiga föräldern som hjälpte till och var bollkalle osv. Väl hemma började jag med maten medan sonen stannade ute och spelade fotboll med grann barnen ute på gården. Rätt som det var kom han in och hade stora krokodiltårar. Hans nya fotboll hade fått tre hål! Hur de hålen blivit till kunde han inte svara på. Den hade sparkats in i buskarna som iof. har taggar, men tre hål på en rätt jämn linje... det trodde jag inte var orsaken. Började fundera om det var så att grannungen stuckit tre hål i bollen med en spik eller dyligt... Men jag har inte orkat luska. Bollen är ju förstörd i vilket fall. Och sonen stod i duschen och grät över sin fina boll i nästan en timme. Lovade att vi skulle försöka köpa en ny boll så fort som möjligt. Och tillslut så torkades tårarna och han kom ut ur duschen.

Har man lovat ett barn så ska man hålla det! Den här gången ryckte hans farfar ut och betalade en ny fotboll. Innan myalgin igår (måndag) så sprang jag in och köpte en ny boll. En boll som förhoppningsvis är lite mer tålig. Tycker fotbollarna är så plastiga nu för tiden. Mjuka och sköra i materialet. Frågade efter en riktig läderkula, men de tillverkas inte längre fick jag till svar. Håll nu tummarna att den nya bollen ska hålla!!!

När jag väl satt där i myalgigruppen sköljdes en trötthets våg över mig. Mot sluten låg jag med armarna i kors på bordet och huvudet vilandes mot dem. Hörde hur rösterna blev tystare och tystare tills handläggaren rätt som det var säger mitt namn. Hon såg att jag inte verkade vara så pigg och frågade om jag behövde gå undan en stund. Men det var då bara 30 minuter kvar av KBTn i grupp så jag höll ut. Jag gick och la mig strax före 19.00 igår med min MP3 spelare. Hade tänkt att bara vila lite. Men jag somnade med kläderna på och med MP3 lurarna i öronen. Vid 23 blev jag halvt väckt av att maken ville ha tillbaka sitt täcke. Men jag somnade snart igen.

Idag är jag helt matt i kroppen. Ska vila resten av dagen för att orka ta mig till myalgin imorgon. Ska jag vara helt ärlig så är jag spyfärdig på att ens tänka tanken att åka in till Köping imorgon. För imorgon är det lång dag på myalgin och det tar så mycket energi från mig så jag är helt däckad när jag kommer hem! Men vetskapen om att man endast får ha 4 dagars frånvaro under de här 16 veckorna "tvingar" en att åka iväg. Jag har haft 2 dagars frånvaro hitintills och kursen är slut den 13/6. Håll ut!

I varje blogg inlägg har jag bestämt att det ska vara med minst en bild. Kan ni se Playboy kaninen i paprikan?

Ps. Jag tror mig veta vem som vandaliserat min bil. Återkommer om det i ett annat inlägg.
Bifogade filer