I tisdags var vi åter på promenad med myalgigruppen i skogsparken bakom lasarettet i Köping och vid den tidpunkten hade det spruckit upp lite mer blad på buskar och träd. Det var under förmiddagen vi gick en promenad.


I dammen jag nämnde i förra inlägget fanns nu massor av grodägg!


Och på bara två dagar har löven exploderat i värmen och nu har de flesta björkarna runt om här fått musöron! Härligt! Men lagom till långledigheten kom även ovädret. Igår eftermiddag kom det en ordentlig regnskur och idag är det mulet så långt ögat kan nå. Hoppas på bättre väder så jag kan åka upp till fiskesjön och fota. Förresten så verkar det vara mycket snok i år. Sprang på en förra gången vi var upp till sjön och dessförinnan har gubben och svåger snubblat på några när de vart upp. Kanske kan jag få tillfälle att fota någon snok med!

Första projektet igång!
Igår stökade jag med mina burkar, eller plastbyttor ska jag väll säga. Jag har inte lyckats fått några nya fötter till mina två 54l akvarium så jag ordnade i alla fall med räk odlings byttan igår. Det är tyvärr mix räkor mellan någon rili sort och körsbär. Men det ser ut att kunna finnas några fina exemplar där med. Mycket smått och jag hade ett helvete att sortera ut dem från guppys och khulii ålar. Får väll se om dessa räkor kommer bli så kallade foder räkor eller om det blir billiga sällskapsräkor fram över. Ska satsa på bättre kvalitativa sorter framöver när allt kommer igång. Men säga vad man vill. De där semi genomskinliga plastbackarna från Biltema fungerar utmärkt att ha mindre odlingar i.