Jag har börjat hitta tillbaka till fotandet igen. Har funnit mer ro för att ägna mig tid för det ändamålet. Förr förra veckan hittade jag blåsippor vid promenad med myalgigruppen så då åkte mobilen fram för lite fotande.


Tittade efter grodägg i en damm vid skogspromenaden men då låg det fortfarande ett tunt istäcke där. Inte en groda syntes till. Men förra veckan hade man tydligen hittat grodägg i närheten av skolan här i byn och i sonens klass har man nu tagit in lite grodägg för att följa de olika stadierna för att sedan släppa ut de små grodorna där de togs som ägg.

Med värmen som kom nu sprakade det loss i backarna. Vitsippor i stora drivor längs med småvägarna här nu. Likaså tussilagon står så gul här och var. Men årets första blomma jag såg var nog ändå en maskros intill huset! Det är inte fören nu det verkligen blivit vår! Den kom nog med sista april. Men äntligen! Som man längtat efter detta vår väder!

Maken och hans bror har gått med i en flugfiske klubb här i byn och vi var hela familjen upp i går söndags för att grilla och prova lyckan. Tyvärr blåste det väldigt mycket så det var inte lönt att stå och fiska med fluga. Men jag var inte så intresserad i fiskandet. Jag hade släpat med mig min kamerautrustning... allt, förutom stativet!!

Vi grillade först... Tur att man är lite av en skogsmänniska. Annars vete fan hur det slutat i blåsten! Men grillade korvar fick vi i alla fall! Fotade lite runt sjön, men det var inte så tacksamt utan stativet och med allt hår som for framför linsen. Men så fick jag syn på något på andra sidan sjön. Teleobjektivet åkte fram. Full zoom i blåsten var... ostadigt! Men jag kunde se att det inte var en "vanlig" fågel som simmade där ute. Och den dök... försvann och kom upp på ett helt annat ställe. Jävla pippi! Efter att ha lagt mig längtst ut på bryggan i hopp om att få något bra kort på den i full zoom så fick jag tillslut något "vettigt". Man ser vad det är i alla fall. En Storlom!


Småkryp gillar jag att fota. Satt en dag vid datorn när en bokskorpion kom knatandes på väggen intill mig. Kameran fram! Det rosa på bilden är min pekfinger topp.



Fiskarna
I akvarierna är det lugnt. Min Nyckelhålsciklid gick bort här om dagen, strax över 6år gammal. Undra om det var en normal ålder. Jag skulle vilja ha en lista på hur länge arterna lever normalt. Guldfiskar blir ju gamla, likaså de flesta malar. Men de vanligare cikliderna, hur är det med deras normala livsålder?
Bifogade filer