Man kämpar på i vardagen. Det har vart en längre jobbig period med massor av div. åkommor, verksamheter och massor av saknad.

Ryggvärk.
Sedan slutet av februari har jag dragits med ryggvärk. Allt som har med akvarium stannade upp. Jag sökte hjälp hos sjukgymnast som bad mig kontakta läkare för att få remiss till magnetröntgen. Men se, jag vart hemskickad med en massa olika piller som... tja.. fick mig att sväva. Kort och gott. Har fortsatt behandlats med akupunktur hos sjukgymnasten varje vecka sedan februari och fortfarande äter jag smärtstillande och antiinflammatoriska piller men den där värken vill inte försvinna. Detta medför att jag har svårt att sitta/ligga, för det känns som om någon sparkat mig på svanskotan som sedan följer upp med att både korsben och ländkotor kläms ihop eller känns snea/glappar. Har även katastrofala stöt känslor i rygg/rumpa och ben... vilket tyder på nervskador. Jag var åter till läkaren nu i veckan efter att min sjukgymnast kontaktat honom. Jag har nu remiss för en MR av ryggen.

Medan jag ändå var där utfördes en massa böj och bänd prov, berörings tester och jag har nu även fått remiss för att utreda Karpaltunnelsyndrom... Min vetskap om detta var noll men efter lite mer information så är det att jag är trång i handlederna om någon undrar och avhjälps med en relativt enkel operation.

Rehab
Kämpar på med mina två pass i veckan på Myalgigruppen. Jag har fått många "Aha" upplevelser som jag försöker bearbeta. Syftet med gruppen är att kunna minska mitt upptagande av smärtan (fibromyalgin), utforska vem jag är som människa/vad jag vill i mitt liv och hantera vardag och uppgifter jag ställs inför samt att ta tag i mitt liv, lägga upp en färdplan som jag tror på och skaffa mig nödvändiga kunskaper och erfarenheter för att genomföra förändringar. Det är en pers vill jag lova och jag är tvärslut när jag kommit hem och jag sover massor där emellan dessa tisdagar och torsdagar. Gruppen har fungerat bra, eg bara två personer som jag har svårt för men jag försöker hålla dem utanför min "bubbla". Här ska jag sitta tills mitten av juni! Jag erkänner... det kommer bli en kamp att orka ta sig igenom detta.

Dunderförkylning.
Har ni också drabbats av den där djävulusiska förkylningen/flunsa som härjar? Börjar med huvudvärk och feber för att sedan slå ut en totalt med torrhosta och tydliga förkylnings symptom. Vi har legat i flera omgångar. Just nu igen lagom till helgen. Både sonen och gubben min är drabbade. Jag känner av skiten i kroppen. Bönar och ber att det inte ska slå ut igen!

Våren hallå?!
Vart har våren tagit vägen? Idag är det så där gråtrist med snöblandat regn så långt ögat kan nå. Och så vill de att man ska byta ut vinterdäcken till sommar däck denna helg! Never! Här är det fortfarande snö och is på småvägarna och det har vart mellan -5 och -10 på nätterna. Frågan är om man blir stoppad om de godtar det? Med min tur skulle de inte göra det.

Akvarierna.
Tack vare min rygg så har jag inte lyckats göra ett skit med dem. Jag sålde mitt stora igår. Det skulle bara bli stående eftersom golvet här sviktar massor och dessutom inte är så plant som man önskade. Så, någon annan fick bli lycklig ägare till det inklusive tillbehör. Jag ska ha lite mindre akvarium som jag ska ha lite odling i. Blir nog främst endlers, räkor och någon snäcksort. Lite sugen på krabbor med. Får se hur det slutar.

Saknad...
Saknar verkligen min arbetsträning på Z:s Zoo i Arboga. Och inte har jag haft tid och ork att åka och hälsa på. Men igår sprang jag in snabbt och terroriserade lite innan jag var tvungen att åka och lämna över mitt stora akvarium till köparen (akvariet har stått i Arboga sedan flytten från lägenheten). Inspekterade i akvarierna, fick kli i fingrarna och massor av "ha begär" och så gosade jag med mitt favorit marsvin "Pussgurkan". När allt är över hoppas jag kunna få komma åter på arbetsträning... om F-kassan behagar godkänna det vill säga. Och om "Bossen" orkar med mig...

Nu ska jag faktiskt ta tag i mitt 112l akvarium och rengöra pumpen. Är nog det jag orkar med idag. Kanske glutta i mina 15l plast burkar med och se vad som överlevt där i med. Amano räkor samt Danio rerio var. frankei lever har jag sett. Men mina sista Danio margaritatus och två platyhonor lever nog inte.

Trevlig helg!