Att bo i en gammal kåk, som dessutom vart en kvarn kan ha båda för och nackdelar. Man får ett boende som är helt olikt sig andra boende och så kan man få med övernatuliga fenomen att göra...

Nä... jag ser inte spöken i varje hörn. Jag är inte ande sökare eller ved det nu heter. Men jag tror nog alla någon gång har känt den där känslan att någon eller något är i ens närhet, men man ser inget.

När man var här och tittade på projektet innan det startade så kände man en konstig känsla i maggropen. Jag sa först nej till att bo här, det kändes obehagligt att stå och se in i gamla lagerlokalen med det gamla trägolvet. Men mot slutskedet av lägenhetens renovering så vart det ett ja. Att få en sådan här chans till boende kommer inte var dag precis. Vi flyttade in den 19 januari i år och det finns ett ställe i lägenheten som man kan känna sig lite "i vägen" utan att kunna förklara varför. Det finns gott om plats att kunna gå om varandra osv.

Kort där efter var vi ner bjudna till grannarna under oss. Vi känner familjen sedan tidigare. Mannen i huset frågade om jag trodde på det övernaturliga. Nja... svarade jag, men det finns vissa saker jag inte kan förklara. Han berättade då att hans mamma vart upp och tittat på lägenheten under renoveringens gång och fick ett tryck över bröstet på just den plats som jag själv känt mig "i vägen". Jag hade då inte berättat vad jag själv känt på just den platsen. Hans mor tror verkligen på det övernaturliga och var 100% säker att det fanns något här som inte var så trevligt.

Vi började skämta om att "Kvarn-spöket" bodde uppe hos oss. Han eller hon bor på vinden ovanför köket och för att komma upp dit får man öppna en lucka i taket i köket. Den luckan har vart öppen ett tag eftersom snickarna hållit på och fixat lite. Men så... jag la åter på luckan till vinden för någon vecka sedan. Känslan att stoppa upp huvudet där var lite obehaglig. Jag kanske inte borde lagt på luckan igen?

När jag står i köket kan jag känna mig iakttagen, men inget är där. Köket är bara ett par meter från den markerade platsen där båda jag och grannens mor känt obehag. Strax ovanför luckan jag la igen.

Strax där på försvann nycklarna till lagerlängan anno 1912. Vi har inte hittat dem än. Haft bråte liggandes efter snickarna som skall ut på lagret men i helgen som var så lånade vi grannens nyckel och fick ut allt skit.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~

Förövrigt fick jag jävligt ont i ryggen i fredags. Hela helgen har jag legat med ryggvärk och det blir inte bättre. Jag vet inte vad jag kan ha gjort... mer än att lagt på luckan till vinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~

Igår var jag hemma hela dagen pga ryggvärken. Det var sjukt mycket ljud i lägenheten och jag höll mig i soffan med filtar uppdragna till näsan. Det lät som att någon var i lägenheten! Det var någon som stökade runt ute i hallen/köket men jag såg ingen! jag tittade efter, öppnade dörren ut till trapphuset men ingenting. Håller jag på att bli knäpp?

Det finns en nödutgång i vardagsrummet. Där utanför satt en skata och härjade som en idiot på spiraltrappan när jag glodde på tv. Var ett jävla liv så jag tänkte rycka upp dörren och skrämma skiten ur skatan. Men jag fick inte upp dörren. Jag hämtade husnyckeln men den passade inte. Funderade ett tag... dörren öppnades ju i helgen när vi slängde ut virket därifrån. Det ska gå! Men dörren gick inte att öppna.

Vid 15-15.30 kom den läskigaste biten. Hade precis vaknat på soffan när ett "bullrande" ljud uppstod. Likt snöras från ett tak eller så. Huset började skaka, lamporna i taket skallrade, jag kände verkligen hur hela huset rörde sig! I hela 6 sekunder!!! Jag trodde att det var en mindre jordbävning och satt blixtstilla i soffan. Tänkte att det här är inte sant... Vad fan är det som händer?! Sedan vart det knäpptyst. Var det ett snöras från taket?

Sedan var det lugnt tills i natt. Dottern kom och väckte mig vid 2 snåret och berättade att hennes plansch ovanför hennes säng ramlat ner över henne när hon sov.

I morse vid frukosten berättade jag vad som hänt för min make. Om dörren som inte gick att öppna, om skalvet osv. Men han sa då att nödutgångs dörren är upplåst, bara att öppna. Skalvet tystade han ner pga barnens närvaro. Planschen.. tja, han menade på att det var för lite kludd. Han tror inte alls på det övernaturliga och tycker man är knäpp om man nu gör det.

Var ner och frågade grannen om hon känt av skakningen igår. Det hade hon. Jag är inte knäpp! Men när jag i morse efter att ha skjutsat ungar till skolan tittade på husets långsidor fanns det inte en enda snöras hög från taket. Vad hade gjort så hela huset skälvde i 6 sekunder? Jag har sökt på lokala tidningar efter svar, men ingenting har skrivits om något skalv.

Och by the way.... nödutgångs dörren går att öppna idag....