I förra inlägget skrev jag om min kamp med F-kassan. Utöver denna hets med dem så flyttade vi in i nya lägenheten den 19 januari. Vi hade sådan tur att få komma ur tidigare ur den andra lägenheten då det var en familj som tog den. Vi trivs bra i nya boendet och jag försöker nu att få igång mina akvarium. Det står två 15l plastbyttor med dotras och mina småfiskar. 112L akvariet har jag dragit igång och här går för tillfället mina få fiskar jag hade kvar i från det stora akvariet. Dotterns ca. 70l ska jag försöka få igång till helgen och det stora akvariet... ja, för tillfället kommer det få stå ner monterat eftersom jag är rädd att det inte kommer kunna monteras upp här utan att det kommer bli enorma skade påföljder.

Golvet i större delen av kåken är brädgolv med handsmidda spikar från 1800 talets slut. Eftersom det har vart kvarn lager så kan ni nog räkna ut att golvet inte är slätt som en barnrumpa. Tvärt om. Det är gropig, o jämt, glipor och smide spik toppar över hela golvet. Hur jag än kommer försöka ställa akvariet är det omöjligt att få en plan yta för akvariets justerbara fötter. Med tanke på hur det höll på i det gamla huset med släta plankor så vill jag inte ens tänka tanken på hur det kommer gå här. Att lägga tjocka skivor som "plan yta" är jag inte så imponerad av...

Jag har i alla fall fått tillåtelse om att få montera upp akvariet hos min svärfar om jag vill. Och jag är ju där flera gånger i veckan så tillsynen kommer det inte bli några konstigheter med.

Ett 54L akvarium har jag lovat sonen och det andra 54l ska jag nog ha i sovrummet eller så. Ska försöka satsa mer på växt temat nu. Dessutom så har zooaffären jag är på och arbetstränar fått in elefantsnäckor.. Det blir nog att ta med mig några hem... Finns något annat där med, men det får vara lite hemligt ett tag. Jag måste ha igång stora akvariet för det ändamålet.

Är lite kluven om mina Humlamalar Microglanis iheringi. Fina malar men jag kan tyvärr inte ha dem tillsammans med de fiskar som det var tänkt. När till och med fullvuxna Platys står på menyn trots att de inte ens får in dem i munnen... och de var jävligt stirriga, likt pictusmalen i sitt beteende... hmm.. de var inte så harmoniska som jag trodde. Så dessa kanske kommer ut på försäljning snart.

Är som sagt fortfarande på zoobutiken och arbetstränar, nu i regi av arbetsförmedlingen. Hade tur som fick en jättebra handläggare som stöttat mig och hjälpt mig med massor av frågor. Eftersom hon har vart med med ett halvår innan utförsäkringen från F-kassan så har hon sett och läst tillräckligt för att förstå att jag inte fungerar på arbetsmarknaden och låter mig få fortsätta med det jag trivs bäst med. Att få vara på zoobutiken. Vi har just nu fått 2 kullar kaninbebisar så gissa om man myser med de små bollarna. De närmar sig snart 3 veckor och är så härliga! Fått hem lite roliga fiskar så man går och funderar på hur man ska göra med alla sina för tillfället tomma akvarium...

Husvagnen borta...
Japp... det fick bli så. Den såldes i lördags. Vi har för många projekt och för lite pengar. Efter nyår så fick jag även lägre ersättning. Man kan tyvärr inte få allt. Vi är dessutom i behov av en extrabil nu igen och den gamla 740in är i så stort behov av renovering så vi har valt att köpa oss en bättre begagnad bil för de pengarna istället. Vi har haft sådan tur att en bekant skulle precis göra sig av med sin gamla ny besiktigad Ford Focus -04 så snart han fått sin ny beställda bil handikapps anpassad. Fick Forden för ett jättebra pris. Han hade lätt kunnat tagit 10.000:- till för den men han är en så godhjärtat människa så vi fick den för vad bilfirman skulle gett honom i inbytes pris. Ibland har man tur!

Förövrigt makar sig tiden på som vanligt. Känt av min fibromyalgi lite väl mycket ett bra tag nu. Och behandlingarna har hjälpt föga... Hoppas att det snart blir lite varmare!