Som jag lovade så skulle jag ju ta bilder på husvagnen. Jag är väldigt duktig på att glömma kamera kan jag säga och efter att jag inte haft någon kameramobil då min Nokia X3 mer eller mindre bott hos lagningsfirma har det inte blivit några med mobil ens... Men nu! Med min nya Sony Xperia Acro S har jag lyckats tagit bilder... (jag bara älskar min nya mobil......)



Husvagnen är alltså en Constructam Comet 6 (tror jag skrev Coral i förra inlägget...) årsmodell 1982. Den har klarat sig förvånansvärt fint och har minimaliska bulor och repor i kaross. Original klädseln är.... tja... inte min typ av färger... Men de får nog gå nästa sommar i alla fall...



Husvagnen har ett litet kök med två gasol plattor och en diskho samt en kylskåp. Tom en liten köksfläck finns.

Det finns även ett "badrum" där man kan ha potta stå osv. En skiljevägg kan dela av husvagnen. Skåp är i träfaner och hela vagnen känns rätt lyxig för att vara från 1982. Det känns genast lite roligare tills nästa sommars strapatser.

Duetten.
Imorgon ska Duetten få åka på skönhetsbehandling. Det skall rostlagas fram i golv bl.a. Den här gången ska det (förhoppningsvis) inte spåra ur som det gjordes på den förra Duetten som vart som ny i kaross. Vi måste ta lite åt gången... det kostar ändå en hel del att hålla på med dessa projekt. Igår revs inredning ur, toppen plockades av m.m. och imorgon bitti skall front partiet skruvas bort. Det skall renoveras motor med under vintern. Men det här projektet återkommer jag med....

Dotterns akvarium.
Dottern har länge tjatat om att hon velat ha ett akvarium. Så nu fick hon ta mitt ~70l akvarium plus att jag sponsrade med grus, värmare och pump samt en grotta. Hon fick i sin tur 300:- att få handla fisk och växter själv. Åkte så till butiken där jag skrotar runt i och hon fick välja vilka fiskar hon skulle ha. Hon har tjatat om mollys, guppys och kampfisk. Men nu hade inte "vi" helsvarta mollys som hon ville ha så hon ville då ha guppys. Fyra honor och två hanar blev det samt en papegojblad och två små svärdplantor. Hon hittade även några stenar som hon ville ha. Senare kompletterade hon med ytterligare två guppyn och två khulii ålar. Ålarna är hon helt fascinerade av. Och det har redan kommit guppyyngel... Så hon är rätt nöjd kan jag säga.


Hon har även fått tagit alla mina körsbär/rili räkor samt lila äppelsnäckor som jag bytte till mig förut.


Och som sagt... jag är fortfarande på zoobutiken och grejar. Myser med marsvin och kaniner, har många ha begär på fiskar som kommer hem och dessutom har jag bekantat mig mer med "små" kryp... som jag förr kanske inte tyckte var "husdjur" men som jag mer och mer tycker är lite latjo.



Vandrande pinnar finns ju i många olika former och färger. Den på bilden är en hane av arten Oreophoetes peruana. Färgen ser skräckinjagande ut och med all rätt så bör man vara medveten om att dessa har ett gift som de sprutar ut vid försvar. Man bör se till att inte få detta gift i ögon eller mun då det då kan uppstå allergiliknande besvär som klåda, irritation och man kan i värsta fall få feber och huvudvärk. Men säga vad man vill. Vist är de fina med sin röda färg!