I helgen som var begav jag och maken samt sonen iväg för att byta husvagn. Det kändes rätt skönt att bli av med den, trots att man var rätt ensam om att äga en Maillet. Tyvärr så har vi inte kunna bruka vagnen alls i sommar. När vi körde hem den hörde vi miss ljud från vagnen. Misstanken om att ett lager gett sig visade sig vara en korrekt tanke. Men inte nog med det. Det visade sig även vara så att en fjäder som håller i bromsklossar gått av och det hade kunna gått riktigt illa för oss under hemfärden. Som om det inte vore nog så hade bromstrumman spruckit!

Att hitta delar till en vagn som knappt längre existerar på marknaden är inte det lättaste. Vi lät ett företag som sa sig kunna fixa sprickan laga trumman. Men tror ni att det blev bra? Nä. Har letat delar och jämfört med gamla Citroën bilars trummor. För inte kunde väll Maillet koncernen tillverka alla dessa slitage delar under egna mått? Svaret kan jag inte ge... för jag vet inte.

Nåväl... Fick ihop vagnen till slut. Men bromsarna kopplades inte på. Vagnen vägde strax över 500kg, så vi pratar inte om ett ånglokomotiv. Vi begav oss iväg för att möta upp vår nya husvagn i Jönköping. En resa på strax över 28 mil. Det går rätt smidigt att köra denna sträcka... Förutom när man åker genom Motala. Vad fan håller de på med där!? De har grävt, lagt ny väg, ändrat, kringelikrokat, byggt gupp... Och detta känns som de hållit på med i flera års tid... på samma sträcka!! De verkar inte komma någonstans med detta vägbygge. Känns det som i alla fall... Nästa gång ska jag åka runt Motala. Punkt slut!

Nya vagnen.. eller ny och ny... En precis fylld veteran, årsmodell -82 (hade för mig att det var en -80 men jag hade fel..) Constructam Coral 6T är nu hemma. Gick som en dröm på vägen efter bilen, trotts sina 800kg. Jag har tyvärr inga bilder på den än då jag glömt ta med kameran! (skäms på mig) Men ska ta med den när jag ska städa vagnen i helgen. Ska olja träfaneret med teak olja samt tvätta av den så gått det går. Se över elen skall också göras. Gasolkamin/spis är redan provtryck och godkänd. Det här bytet känns väldigt mycket roligare måste jag säga. Dessutom är denna vagn mycket större så nu får vi plats utan att gå varandra på nerverna... hehe... det finns i alla fall en skiljevägg i husvagnen...

Annars rullar allt på som vanligt. Plockat fram varmare kläder nu. Väldigt kyligt mornar och kvällar. Nästa vecka är det höstlov. Och Halloween... återstår att se om det kommer springa utklädda barn här då... Kanske jag ska hitta på något elakt bus mot dem??? Mohahahahahaha!