Efter att ha lagt ut annons på Blocket blev jag av med alla mina ciklider och större malar. Tror jag la ut annonsen i onsdags förra veckan och den sista malen hämtades igår. Måste haft en jävla tur? Så här snabbt har det aldrig gått förut när man annonserat oavsett forum. De malar som jag skänkte gick på 2h från att annonsen lades ut!

Så nu står här ett akvarium som skall göras om till växtakvarium. Eller ett mer "snyggakvarium" i vardagsrummet kan man väll säga. I det akvariet går nu:
3st Agamyxis pectinifrons
1st Panaqolus maccus L162
1st Ancistrus sp.
3st Puntius tetrazona

Ev. kommer tre stycken Humlamalar Microglanis iheringi flytta in här med. Det sägs att den är fredlig men det vete tusan! Glupska som fan och de tar fisk som de inte ens kan svälja. Jag kunde inte hålla mig i onsdags utan det kom hem 6st Leopard danior. Det stod Danio rerio på art lappen som kom med, men det här är inte vanliga Sebrafiskar. De kan liknas mer Kyathit men jag får nog kolla upp detta lite mer noggrant.

Efter att koppat i dem i 112l akvariet så var de snabbt livliga och for runt som illbattingar. Men efter att jag tittade till dem efter 30min så var de bara 5. Efter glott igenom akvariet så hittade jag en av Humlamalarna med danion i mun. Huvudet stack ut ur munnen på den!! Snabbt som fan håvade jag upp daniorna och la dem i 14l plastbyttan med amanos och galaxyrasboror. Leoparddaniorna hade ändå en rätt bra storlek och jag trodde inte att malarna skulle ge sig på dem. Men men.... tji fick jag.

Som att det inte skulle räcka. Nu har även två toxedoplatys dött. Under nattetid... misstänksam. Igår upptäckte jag att den tredje av platysarna hade ett bett ovanför nacken. Malarna verkar ha fått smak på fisk. Så malarna får flytta till stora burken. Där får de nog veta hut av Knorrmalarna.

Ska se om jag kan få hem lite mer växter idag från zoot. Och så måste jag komplettera upp mitt stim med daniorna med.

Och det är inte bara daniorna som kommit hem. Jag har en massa körsbär/rili räkor med och 5st rosa äppelsnäckor med. Dem bytte jag till mig. Och dessa bor tillfälligt i en plastbytta med. Har fortfarande inte lyckats fått tag på nya akvarietassar.