Nu är äntligen kapitel "Råttbo" (huset vi bodde i) avslutat. I lördags kväll lämnade vi nycklarna och kan härmed bara ägna tid åt lägenheten. Det känns så otroligt skönt att flytta därifrån och glömma det där huset och alla problem vi haft där. Man har konstaterat att vi nu lever i lyx.
*Vi har en spis OCH ugn som fungerar! Bakade kolakakor förra veckan! *Yeeeej*
*Vi har vatten, kallt OCH varmt, som kan brukas till evigheter utan att brunnen sinar!
*Vi har det varmt och gott när vi vaknar och sliper ut i kylan å hämta ved för att få det varmt!
*Vi slipper el kostnaden på närmare 2000:-/månad (vinter 2500:- + vedkostnad) nu för att elen ingår i hyran!
*Vi har fått nyrenoverat i princip alla rum. Jag slipper sitta och glo på de vitmålade struktur tapeterna som släppt här och var och med igen spacklade hål. Spacklingen gjorde jag för att vi skulle få färg för 3-4 år sedan och målat väggarna, men färgen kom aldrig...
*Kyl och frys är relativt nytt i lägenheten! Jag slipper frusna grönsaker i kylskåp och igen frostad frys!
*Jag slipper att det luktar avlopp i hela huset tack vare för att spärren förmodligen gått/frusit sönder. Runt jul förra åren luktade så illa att jag fick låsa igen neder våningens toadörr. Tyvärr frös vattnet till övervåningens badrum så vi fick bruka nedre badrummet i alla fall...

Listan kan göras hur lång som helst... Tror ni fattar hur jävla glad jag är för att sitta i en 100kvm lägenhet just nu och dessutom kunna spara pengar varje månad! Ännu bättre är att jag slipper springa och passa tvätt tider då mina svågrar och svärfar + min egna gubbe gått ihop och skramlat till en tvättmaskin. Så nu har jag en sådan med!

Ett år äldre.
Förra veckan fyllde man år och som redan nämnt fick jag en tvättmaskin av min mans sida. Är väldigt glad för denna för då slipper jag gå i trapporna ner till tvättstugan med mina taskiga knän. Jag fick även bildelar... hehe... Har tjatat om en gangsterkeps till Duetten och nu har man då fått en av gubben. Har lyckats fått tag på gamla resväskor med som jag ska spänna fast på takräcket. Någon som har gamla skidor till övers? Annars fick jag en massa lotter i present som jag ingenting vann på.

Flytten av akvarium.
Det har gått relativt smärtfritt att flytta akvarium. Två dödsfall tyvärr. En stor Siamesisk algätare och en Sebraciklidhona. Tror att honan tyvärr råkat blivit klämd i påsen och den siamesiska pallade inte flytten. Det drog ut något på tiden med att få igång alla akvarium. Eller ja... alla kom inte igång!

Upptäckt till förskräckelse att det stora akvariets ALLA fötter spruckit!

Hur länge till skulle akvariet kunna stått pall på brädgolvet?! Vågar fan inte ens tänka tanken... Så... det blev att slakta två 54l akvariernas bänkar på deras fötter för att kunna ställa upp stora akvariet (samma dimension på fötterna). Min fundering är nu: Undra om den ljusare plasten är klenare än den svarta? För alla tassar som sitter/satt på mina övriga akvarium har inga tendenser till att vara spruckna. Blir i alla fall att beställa nya tassar idag. Får kosta vad de kosta vill. Jag måste ju ha dem för att få ihop övriga akvarium! Som det är nu går amanoräkor och galaxyrasboror i en 15l genomskinlig plastlåda men en massa mossa och växter, samt innerfilter. Slänger jag ner dessa i 112:an med mina humlamalar är de snart borta, likaså i stora burken med cikliderna.

Jag har nu bestämt mig för att göra stora akvariet till växtakvarium. Så nu ska sebraciklider, eldbukar och harneskmalar bort. Den som är intresserad kan skicka mig ett pm. Har annonserat förut men det är fanimej ingen som vill ha dem. Inte ens som skänkes... De enda som blir kvar i så fall är mina 3 kvarvarande tigerbarber, 3st prickiga knorrmalar, 1st ancistrus och en clownpleco.

Så nu har jag lite att fixa... Och inhandla.. Både till hem och akvarium!