Jag har tänkt skriva här så många gånger men jag hinner/orkar inte med! Dagarna rusar fram. Och jag hade tänkt fotat på zoot, men inte ens det han jag med. Det har kommit in en hel del fina firrar som man blivit ner kärad i.


Vill ha!
Orange Moorii har kommit in. Jag har inte vart så förtjust i Tropheus men att se dessa skönheter live var helt annat än på bild. Och det kliar verkligen i fingarna... skall jag göra om SA akvariet till Tropheus akvarium?? Nje... akvariet är för litet. Men denna sort blir uppskrivet på min "vill ha" lista för framtidens akvarie funderingar. Det finns en hel del Tanganyika ciklider som jag nu fått granska på närmare håll. Och de är verkligen vackra. Man kanske skulle skaffa ett gäng prinsessor? Hehehe....

Regnbågar har jag förälskat mig i med... ja, inte de på himlen... Det finns bl.a. Madagaskar regnbågar Bedotia madagascariensis som jag tycker är riktigt vackra!! Söker något trevligt till mitt 112l akvarium som håller på att "renoveras". Men Madagaskarn blir förstor till det akvariet. Funderar på en sort jag inte kommer ihåg namnet på. En regnbåge som liknar neonregnbågen, dock med gul fenade och rödfenade individer. Skall kolla lite närmare idag på vad det eg. var för sort.

Eldål... vart kan jag ha dem? De blir ju enorma så jag har eg. inte plats för dem.... men jag vill ha.... Har haft en hel del andra sorter av Macrognathus/Mastacembelus ålar men aldrig Eldålen. Jag måste skaffa större akvarium... så är det.

Att mata alla fiskar... hehe.. det gäller att ha koll på vad som finns i alla akvarium. Malar skall ha sitt, fiskar sitt och så har vi köttätarna. "Elo" (jag har döpt den till det ) är en elektrisk mal som jag än så länge inte fått en stöt av (fast nyfiken är jag på hur det känns...). Vilken sort exakt det är kan jag inte svara på. Men den är charmig och glupsk som bara den. Man knackar lätt uppe på locket så kommer h*n upp till ytan som ett spjut.

Utmana ödet å mata stora pirayor. Var noga med att inte ha fingrarna för nära ytan. Eller varför inte stoppa ner händerna i akvariet och fixa pumpen. Måste ju vara någon match med det hela...

Mata anemoner, muräna och alla andra saltisar. Muränor är bra starka även om de inte är så jättestora!! Och det är rätt coolt att se hur anemoner slukar sin mat.

Störarna.. jag bara älskar dem. Äter ur handen på en. Och det är tur att de inte har tänder för att deras mun är som en dammsugare. Råkar man inte ha fingrarna i styr så kan ett sugas in när man handmatar dem. Brukar klia dem på nosen när jag hälsar på dem.

Som ni märker så trivs jag som fisken i vattnet på zoot. Skall försöka få lite bilder tagna med. Blir nog ett inlägg snart igen. Och så skall jag så klart uppdatera 112L akvariet som jag stökat med en tid. Nu har jag inte mer tid att skriva... på återseende!