Tiden går fort när man har kul! Eller hur? Känns som det inte var länge sedan man var 18, tog körkort, rejsade runt i sin gamla Volvo 260 -79 och gjorde en massa tok. Tyckte det var igår jag träffade min man, åkte harley och gifte sig 11 månader senare. Tyckte det var igår man hade bebis... men "bebisarna" är numer 5 och 7 år!!

Och jag... jag är inte längre 18... jag är inte heller 21, 23 eller 25... Jag är numera stolt "veteranare"! 30 bast!! Eller gammal tant som gubben säger...

Japp... jag fyllde 30 igår. Min man hade tillsammans med hans två bröder, svärfar, hans moster, min farsa och morsa skramlat till en kamera. Eller ja... inte BARA en kamera. Jag fick en Canon EOS 600D, medföljande hus, macro objektiv (tamron), tele objektiv (sigma), filter, 16gB minneskort, två batterier, putsdukar och motljus skydd. Hmm.. har jag glömt något? Ja! En DVD om digitalfotografering. Gissa om jag är SUPERNÖJD!!! Höll på lite igår med kameran och bläddrade lite i inställningarna. Så det kommer nog komma en del bilder framöver.

Vad har hänt annars?? Vi har fiskat en hel del. Sonen har fångat sin första fisk, en regnbågslax på nästan 1 kg. Gissa om han var stolt!! Fisken tog vi hem och rökte. Åhhh.... vad gott det var!! Kokt potatis och romsås till... Fyra dagar senare drog grabben upp en till regnbåslax och denna vägde mer än den första!! Svågern plockade upp en något mindre lax. Dessa vart också rökta. Jag står och fiskar med dottern... som inte har något tålamod alls... och det där med att vara tyst... inte stampa fram... tja... vi har inte fått någon fisk alls som ni kanske kan förstå.

Jag har börjat på en Vägen In (grön rehab). 16 veckor håller den på. Vi är 8 personer i gruppen. Man kan känna att det är lite "lekstuga" men jag förstår även att visa personer kan behöva denna typ av rehab. Fast jag tycker ju om att vara i skog och mark, hålla på med lera och pyssla. Så man får väll se det lite som semester. Men vist är det påfrestande för kropp och själ. Man är där 4 dagar i veckan, 4h om dagen. Jag känner av fibron en hel del. Idag var det mer påtaglig smärta och jag skulle nog ha stannat hemma egentligen. De första 8 veckorna kommer vi "bara vara". Känner efter vad vi klarar, hur vi mår och så är det så klart mycket KBT (kognitiv beteendeterapi). De andra 8 veckorna blir det praktik på önskad plats. Man får testa på något man kanske vill eller kan klara av att arbeta med. Målet är att klara 10h i veckan. Sedan skall man väll eg. slussas vidare i systemet och försöka få arbetsträna osv. Finns andra steg efter detta program. Återstår att se hur man klarar av denna process. Hoppas bara att det här är seriöst i slutändan. Jag har vart väldigt skeptisk till denna typ av rehab.

Fiskarna simmar. Har inte hunnit fixat något i mina akvarier mer än att mata och gjort något VB. Försöker hålla lite koll på min amano odling. Tyvärr har det inte blivit så seriöst med det den senaste veckan pga rehaben. Har vart totalt utmattad om dagarna. Skall kolla till det mer imorgon.

På lördag har min man kokat ihop något lurt. Det kommer folk... hur många vet jag inte. Eg. hade jag velat haft en lugn helg. Eg. hade jag inte velat haft något jippo alls!! Men min man tyckte annorlunda. Kanske skall jag rymma på lördagsmorgonen... Ta "Grålle" på en långtur. Hoppas i alla fall att det blir fint väder så man även kan sitta ute. Inte som det är just nu... nu spöregnar det ute!! Dånar i marken... Ni får håla tummarna!!

Nu skall jag fortsätta med stöket här hemma.... Ha det gott!