Den här sommaren har gått fort. FÖR fort! Dottern börjar redan skolan om 2½ vecka. Sommaren har dock vart händelserik!!

Många bilträffar har det blivit i vårt avlånga land. Vi har nog åkt 450mil sedan våras. "Grålle" går som en klocka. Aldrig vart tjurig eller stannat efter vägen.

"Grålle"

Onsdags förra veckan var vi till Gammelvala veteranträff. En sån där härlig träff med massor av olika bilar, mc m.m. i gammaldags miljö. http://www.gammelvala.se/
Tur med vädret hade vi! Tror det var över 30 grader framåt eftermiddagen. Barnen älskade den här typ av bilträff. Här fanns ju massor att se och göra! Massor av gamla motorer, sågverk, kolmila, båtfärd, klappa grisar och kossor, mata höns... Vi hade det inte tråkigt! Gammelvala kommer vi återkomma till nästa år.



Lite fundersam var sonen över den väldigt pratglada (eller skall man skriva grymt glada?) grisen. Men sedan vågade han hälsa på grisen. Kom att tänka på Emil och griseknon när de sedan stod och pratade med varandra.

Det finns några veteranträffar kvar inbokade. Barkarby, Stockholm, nu på söndag, VROOM i Göteborg nästa helg, Åkdon & termos i Ludvika den 18... Kollade almanackan och har en hel del inbokat på helgerna ända till 1 oktober! Måndags kvällarna är vigda åt Westerqwarn träffarna utanför Kolbäck. Finns det ingen zoopetare som skall åka och glo eller tom åker veteranbil som skall till några av nämnda träffar?? Skulle i alla fall vara kul att snubbla på er i så fall och snacka lite skit. Ni vet ju hur min bil ser ut och själv är jag ju bara 3 äpplen hög, korpulent mörkhårig käring med en kamera i näven och med två barn hack i häl...

Akvarierna.

Jag har avlivat min zebraciklid hona. Jag handmatade henne varje dag för att hon inte skulle tappa krafter i ett eventuellt återhämtande. Aptiten var det inga fel på. Tyvärr så var hennes balansorgan så skadat så hon inte kunde återhämta sig till ett normal liv. Hennes försök till att simma slutade mer baklänges, upp och ner, eller stående på huvudet.

Jag söker nu efter en vuxen könsmogen hona till min hane. Tittat runt på annonser här och på blocket men inte hittat något. Visserligen finns zebraciklider men en jävla bit ifrån mig. Har bett han som jag köpte paret ifrån att gärna ta hem hona åt mig om han hittar någon i bra storlek. Skall in i veckan till honom och höra hur det gått.

Vid ett svagt tillfälle så lovades barnen ett "eget" akvarium. Åtminstone med valda fiskar. När jag var in till zoot så gick de runt och tittade på fiskar. Dottern ville gärna ha en black molly, en svärdbärare, en platy, en kampfisk.... Men efter att förklarat att fiskar hellre vill ha art kompisar och att man inte kan blanda hur som helst samt akvarium storlek osv. så föll hon åt kampfisk hane med två honor. Eller "kampingfiskar" som hon säger... Och vet ni att jag har "rabarber" (barber) enligt min son i stora akvariet? Och att förklara för sonen att man inte blandar pirayor med guppy...

Amano odlings testet kör jag nog igång redan i dagarna. Har hona med ägg igen. Missade att plocka ur den förra med ägg. Blir väll att köra någon form av dagbok om det i alla fall. Inte har jag hittat större L162 till min hona (tror jag i alla fall det är) än. Eldbuksparet är fortfarande lite stirriga i lekakvariet. Men de är mer framme nu och pysslar. Kanske kan det bli något där så småning om.

Idag står det vattenbyte i samtliga akvarium på schemat. Och skrik gärna till om du som läser har en zebrahona (Amatitlania nigrofasciata) till övers!!
//Tjopptjopp!