Familjen har vart på pv-klubbens sommarträff i Vrigstad för någon vecka sedan. Hela tre nätter tillbringades i husvagnen till ungarnas stora förtjusning. Ett enda missöde hände första natten då det hällregnade. Det läckte in vid rutan och rann ner på mina fötter!! Vaknade av att jag var alldeles blöt om fötterna, men det problemet åtgärdades på fm dagen där på. Träffen var superb!! Hoppas nästa års träff kommer bli lika lyckad. Då kommer träffen hålla till på Gotland och självklart skall vi ta oss dit! Bilder från Vrigstad finns på pv-klubbens hemsida under "bilder" http://www.pv-klubben.org/ och första delen av bilderna har jag tagit. Dessutom fick vi fint besök under rally dagen. Bosse Bildoktorn kom och höll låda hela dagen.

Efter att vi kom hem så har vi vart på någon kvällsträff med PV'n i stort sett varje dag. Vilket har tagit på krafterna vill jag lova. Men vi har haft det riktigt kul. Maken börjar jobba på måndag igen så då blir det inte lika mycket åkande om kvällarna. Men Westerqwarn träffarna på måndagarna utanför Kolbäck kommer vi åka på så länge vädret tillåter. De riktigt fina dagarna har det vart närmare 300bilar!! Kanske mer! Och det är en väl blandad kompott av bilar, traktorer, mopeder/mc m.m. Kul att gå runt och beskåda! Sedan är det en träff i Ludvika, "åkdon och termos", som vi skall bege oss till på torsdag. Sist vi var där kom det massor av bilar, säkert lika mycket som ovannämnda bilträff. Och så har vi en trevlig träff i Frövi som man även kan bada med ungarna vid sjön och lyssna på live musik av något rock n' roll band.

Husvagnen då? Hur gick det med den? Den såldes idag. Vi kände att allt renoverande har tagit musten på oss och slitit en hel del på ekonomin. Att börja fixa lite med husvagnen kändes... väldigt långt bort. Och det är ju synd att en så fin originalvagn skulle bli stående. Och så fick en bekant nys om att vagnen ev. kunde vara till salu. Till rätt köpare, som han var, så fick vagnen gå vidare och bli ompysslad. Det känns lite tråkigt men samtidigt lättad. Och framförallt kul att en entusiast kommer fixa vagnen till nyskick!!

Akvariefronten.
Jag har vaknat upp på akvariefronten igen och det kliar i fingrarna att starta upp ett 6:e akvarium. Har vart uttråkad på zooaffärernas ledsamt tråkiga sortiment häromkring. MEN så läste jag i lokaltidningen att en kille tagit över ett zoo i Arboga så jag kunde ju inte låta bli att åka dit och kolla lite och snacka lite med herrn som tagit över butiken. Och han brinner för det här med djur och akvarie fiskar, malar m.m. Han berättade lite planer för affären och självklart ställde jag frågor om han kommer ta in lite mer roliga malar, ciklider osv. Han hade lite malawi hemma men jag vill ju ha syd eller central amerikanska sorter. Och se på fan. Bakom kulisserna hade han ett zebra par som hade yngel. Jag for hem och funderade lite.

Min stora elfenbenshane har kastat in handduken för ett tag sedan. Saknaden av en större individ var stor. Jag for tillbaka och frågade om paret var till salu och vist fick jag köpa dem. 150 riksdaler betalade jag för dem. Och jag kommer lägga upp bilder snart på mitt par. Hanen är runt 14cm och trots att de är nya i karet kommer de fram till rutan när man står och tittar. Ökade även på tigerbarbstimet med 4st små. Och fart vart det på barberna!! Idag tittade jag på när en liten herre lekte med enorma honan. Såg verkligen ut som mini Fridolf och enorma Selma...

Fyra amanoräkor kom med hem med till mitt 54l snäck och guppy akvarium. Numer är det inte mycket annat än 2 galaxyrasboror, 2 guppyhanar och två äppelsnäckor. Skall se om jag kan få tag på endlers. Gillar dem bättre än de vanliga guppysarna. En av amanosarna har ägg!! En annan har ömsat skal. Funderar nu på det 6:e tomma akvariet till amanobebbar. Alltså ett bräckvattens kar. Testa kan jag ju.

Nu har mina odlingfingrar startat igen!! Men några ancistrus blir det inte igen. Däremot funderar jag på att försöka hitta en clown pleco till till min jag har och testa odling. Amano odling samt endlers odling. Ev CR räkor. Har satt mitt eldbukspar i odlingsakvarium. Återstår att se om de fattar vinken denna gång. Förra gången var de allmänt livrädda och låg och tröck under en rot i evigheter tills jag tröttnade på dem och plockade ur dem och satte dem åter i stora akvariet.

Lite funderingar från min sida... Återkommer med bilder!