Det har gått ett par stökiga veckor nu. Allt har blivit förskjutet 2 veckor om man säger så. Maken åkte på njursten för ca 3 veckor sedan och åkt in och ut på akuten några ggr. De menade att en sten på 5mm skulle komma ut av sig självt... Den har inte kommit ut än.

Dotterns skolavslutning den 10 juni kunde gubben inte vara med på pga sin sten. Men den vart lyckad ändå!! Kvällen innan plockade jag blommor till en krans som hon skulle ha i håret. Blommorna var Prästkrage, Bergklint, Silverarv, Blåklocka, Akleja, Smörblomma och någon liten blå blomma som dock inte var Förgätmigej.

Skolavslutningen varade i en timme i gymnastiksalen på plaststolar. Min rumpa tappade jag känseln i medan sonen hade fullt sjå att hålla koll på alla de klasser som hade avslutning samtidigt (sammanlagt 9 st). Så var det dags för dotterns klass avdelning att sjunga Emils "Upp och ner" och en till visa som jag tyvärr inte kommer ihåg. Sedan var det kramkalas på deras lärare och överlämning av den berömda presenten. En korg fylld med massa gottigt i! Tror det uppskattas mer än tex en vas. Vi åkte sedan till byns konditori och köpte bakelser och åkte hem å fikade.

På lördagen efter skolavslutningen firade vi min svåger som fyllde 30! Vart en till synda dag med tårta och massa god mat. Fick ett ordentligt skyfall med åska som small över hustaket. Men vad gjorde det! Vi satt under altan taket. Värre var det med dem som satt under partytältet....

Äntligen är PV's B18 motor hopmonterad, i satt, startad och redan avverkat 100 mil!

Numer är det 150hk + som gömmer sig under huven. Går med andra ord som ett troll på vägen, men de som inte har koll på att motorn har den kapacitet förväntar sig nog inte heller det... har jag märkt. Ty den låter inte som ett uppskrämt monster precis. Ny växellåda, glasblästrad och klarlackad bröstkåpa sitter på med.


Finns jobb kvar som att montera en helt ny framvagn bl.a. Men nu kör vi sommaren ut och skaffar oss mer "bekymmer" i höst.

Husvagnen som vi köpte i höstas och inte han hämta innan snön kom är nu hämtad. Körde maraton upp till Umeå i fredags, sov på vandrarhem en natt och sedan upp på morgonen och kopplade på husvagnen, en SÖB (de hette så innan de blev SMV), och började så resan hem igen.

Är bara lite småfix på den innan vi beger oss till PVklubbens sommarträff om ett par veckor. Väl värd de futtiga kronorna vi köpte den för! En ägare, besiktigad i höstas med blankt papper. Husvagnen har stått i en lada med ny torrboll varje vår/höst sedan 1983 då ägaren dog och dottern fick överta vagnen (eg. 2 ägare). Det läcker lite vid framrutan så den skall bytas. Även bakrutan är lika bra att ta samtidigt. Är nöjd med köpet.

Och genom vår resa till Umeå via Västerås, Gävle, Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik gavs även en tripp över högakustenbron! Jag hatar broar. Framförallt de med vatten under. Blir det bättre när det pågår broreparationer på Högakustenbron!? Vet ni hur lång bron är? 1 867 meter brorenovering över Ångermanälven..... Bilderna är tagna på hemvägen.

"Jag vill inte åka över bron!!"


"Snälla... när skall den ta slut!!!"


"Äntligen!!!"

Och mer då? Trött som satan efter helgens resa. Akvarierna puttrar på. Vattenbyte är på tapeten. Och förresten.... Vad gör spindelmannen på min toalett??