.. en sån där riktigt fin trädgård. Med blommor, bärbuskar och frukt träd. Inga nässlor, tistlar, björnlokor och sorkar. Dock verkar det som om de sistnämnda tar över min trädgård.

Jag har sorkgångar i hela gräsmattan!! Vissa har rasat in och är numer små långa diken här och var i gräsmattan. Och gräsmatta skall nog mer kallas mossmatta... Dessutom växer det mer maskrosor, tistlar och något annat skit som blir enorma med gula små blommor på i mossmattan. Björnlokorna kämpar jag fortfarande med. Hallonsnåret fick eget liv. Det snåret har jag försökt mota undan till en normalt hallonsnår. Men det bestämde sig att ta över den lilla gräsplätt som fanns där. Plommonträdet verkar som att det håller på att dö, likaså körsbärsträdet. Och döm om min förvåning när det "vita körsbärsträdet" inte fick några löv i kronan!! Finns det någon träd doktor här som vi se över mina träd?? De som fortfarande trivs är röd-, och svartvinbärsbuskarna, äppelträdet, hallonsnåret.

Jag köpte mig en massa jord för att dels fylla på i rabatten och även för att förbättra den. Men jorden var mer torrt smul än jord. Och har man vattnet den några gånger blir det packat och vattnet sugs inte ner utan rinner "av" skorpan. Sådde en massa frön för ett par veckor sedan. Det växer trögt. Får hela tiden kolla så det är tillräckligt fuktigt i jorden. Köpte mig gödning m.m. så jag hoppas att det blir lite fart på växtligheten.

Mina paprika plantor växer fint. Fick först gå i såjord så de blev stadiga plantor. Sedan planterade jag om 2st i större lerkrukor med övre del såjord sedan vanlig jord, lekakulor, nedklippt bananskal och kaninskit. De andra två satte jag i gödslad blomjord och nedklippt bananskal. Skall se hur de artar sig i de olika typ av jord och gödsel. Solrosplantorna planterad jag ut i rabatten. En gick av... Men vill minnas att det även hände för något år sedan med men lät då den sitta kvar och då kom ett nytt skott vid sidan av där den gått av och fick även blomma på den.

Har sått ringkrage, blåklint, kranskrage, sideneternell, riddarsporre, jätteternell och atlasblomma. Får se om det blir något med dem. Grannen katt behagade gräva sina skitgropar där jag sått mina frön.

Lupiner har jag sått på sådana ställen som jag vill ha lite vildvuxet. De kommer ju året om dessutom.

Gräsklipparen har jag gått igenom. Skall nog köpa en ny kniv till den. Den gamla har nog setat där sedan den köptes för 20 år sedan eller så och är i dåligt skick. Tror inte det är någon idé att ens slipa den. Dock klippte jag av gräset ändå med den. Är ju mer mossmatta som sagt.

Akvarierna.
Såg att min elfenbenshane andades lite väl ansträngt än normalt och dessutom med lätt vidgade gälar. Saltat upp akvariet. Inga andra har några symptom. Eldbukarna bråkar och leker som vanligt. Så blir det inte fler konstigheter här i så låter jag saltet verka i några dagar och hjälper inte det så får jag helt enkelt köra medicinering.

Mina andra fyra akvarier puttrar på utan konstigheter.