Vad händer hos mig? Tja... lite ditt och lite datt. Mestadels har jag bott i garaget och agerat doktor/sköterska då vi renoverar en motor till vår "Grålle" (Volvo PV 544 -64). Några kanske funderar, tänker att renoverade de inte en motor för något år sedan? Jo, det stämmer. Men en bekant var så imponerad av vår fina motor så han la ett bud och motorn plockades ur och såldes. Nu blir det lite mer pulver i motorn. Maken tycker om fart och fläkt, gärna lite annorlunda. Jag är en originalare, så gissa om det har vart diskussioner kring motor renoveringen. Så för att maken skulle få igenom sitt förslag så skall en originalmotor renoveras och ställas undan för att göra mig nöjd. Är jag omständig?? Näää... inte alls.

"Nisse"-kam, grövre lyftare, modifierad/blykonverterad topp (B18) av en kille som bygger rallycross motorer (en hel del vinnare), SU förgasare (här bestämde faktiskt jag! Inga webrar här inte) m.m. m.m. Allt är renoverat eller nytt och även balanserat. Har stått och rengjort varenda verktyg kliniskt rent innan ihop montering. Dammsög garaget och städade undan allt skit innan motorn sattes i motorstativet. Ärligt... jag tror inte ens Ferrari är så petiga när de monterar ihop sina motorer...

Akvarierna har fått puttrat på i sin egna takt. Cyanon eller om det nu var trådalg har jag blitt av med. Det verkar som att det kan ha med årstiden att göra. Får alltid alg problem under denna årstid. Jag har haft en del plötslig död med tyvärr. Mina albino pansarmalar sa upp sig med omedelbar verkan i stora akvariet. De fem dog med bara 2-3 dagars mellanrum. Inga andra fiskar eller malar har dött här i. De hade lite ålder på nacken, men jag inte tänka mig att åldern slår ut dem alla så tätt inpå varandra. Nått måste ha vart fel.

I 112:an sa min albino ancistrus herre upp sig här om dagen. Blott 4 år gammal... En jäklans massa ungar fick han dock som säkerligen cirkulerar runt om i Västmanland. Känns lite trist eftersom jag hade haft honom sedan han var en liten parvel...

Min påfågel pilnäbb har åxå kastat in handuken. Han gick först i det stora akvariet där han helt plötsligt försvann och jag trodde att den dött och blivit uppkäkad. Men sedan, tror det var flera månader senare, så fanns han helt plötsligt där i akvariet igen. Mager som en sticka. Försökte göda upp honom men har man ett gäng sa och ca ciklider så kan det vara svårt att få någon mat överhuvudtaget. Lyckades fiska upp honom och placerade ålen i 112 liters akvariet för att göda honom. Men kräsen som få, trots att man är mager som en sticka, så dög bara röda mygglarver. Hullet kom tillbaka lite men helt plötsligt vart pilnäbben smått apatisk och åter mager trots matning. Så då fick han simma vidare till de klarare vattnen. Funderar om det kan ha vart de röda myggen som orsakat något skit här.

I guppy/snäck akvariet är det, som det ser ut nu, bara guppy honor!! Trots alla yngel så är det bara honor! Har några småttingar som jag inte ser än vad det är för kön men kanske kan det bli någon hane där. Vill ha tag på en endler hane. Alternativ korsning 50/50 endler och vanlig guppy. Dessa tycker jag är tåligare än de vanliga guppysarna. Lever längre gör de med. I alla fall för mig!

Idag står det vattenbyte på schemat. Behövs verkligen! Så ev. kanske det blir lite fotat framöver när akvarierna snyggats till.