God fortsättning på Er alla!

Julen är avklarad och det gick väll relativt smärtfritt. Barnen nöjda över alla sina julklappar och inget misslyckande med maten.

Jag hade av någon anledning för mig att julafton var på lördagen... Ja, man blir lite snurrig över var, när och hur när man går hemma. Min make informerade mig under tisdagen att julaftonen faktiskt var på fredagen. Min mamma kom förbi under onsdagens eftermiddag och lämnade lite julklappar till barnen. Försökte få lite gjort under den dagen innan hon kom. Men med två barn hemma går det inget vidare att försöka städa undan. Bakade pepparkakor med mamma och fikade innan hon begav sig hemåt. Då var klockan redan sen eftermiddag så det var bara att fixa middag.

Torsdags morgon klockan: 04.00 vaknar jag av att sonen kräks i sin säng!! Innan jag lyckats komma ur sängen själv hade han hunnit upp i våran säng och spyr ännu en gång där... I mitt huvud snurrar: har han ätit något olämpligt eller är det vinterkräksjukan? Ställer Rasse i duschen medan jag river ur sängkläderna, täcke och kudde som fått sig en stänkare. Stoppar in sängkläderna i tvätt maskinen och sedan går vi och lägger oss. En annan som är livrädd för allt vad spya heter drack ett glas samarin, svalde pepparkorn och spritade händer om vart annat.

Är det inte lite komiskt... varje år sedan jag blev gravid och framåt har jag eller familjen ALLTID åkt på något skit. Magsjuka, vattkoppor, förkylning har kantat våra senaste jular... Men denna gång verkade det som om det kan ha vart lite för mycket pepparkaksdeg eller dyligt som orsakat sonens framfart. Min pappa ringde och frågade om han fick komma och lämna ett bidrag i julklapp till barnen. Han valde att komma trots att sonen kräkts. Och så försvann ytterligare någon timme i försöket att städa undan...

När de fyra till fem maskiner tvätt tillslut var klara, torktummlade eller upphängde på tork och båda ungarna tagit en snabb dusch så ställde jag mig för att fixa köttbullarna. Stod där och rullade smeten i godan ro och när jag skulle väta händerna kom det inget vatten!!! Kom på att jag inte kan ha torktummlare, tvättmaskin och spis igång samtidigt utan att proppen brinner. Kanske gick vattenpumpen på samma säkring? Ingen säkring var trasig så jag kollade upp huvudsäkringarna, men inget fel där heller.

För två år sedan fick vi brunnen tömd på vatten av en klåpare som skulle tvätta huset inför målning. Efter detta har vi haft lite problem med vattnet som "sinade" en gång till under våren -10. Vattnet kom snart tillbaka men man får tänka på vattenförbrukningen. Detta hände antagligen igen nu efter alla dessa maskiner tvätt. Efter ett par timmar kom vattnet tillbaka.

Efter att ha griljerat skinkan satt jag och slog in paket till klockan ett på natten. Julaftonsmorgonen blev man väckt med ett: "Nu är det julafton" vrål från sonen som hade krupit upp i våra sängar under natten... Var bara att kliva upp och börja fixa frukost för att sedan ge barnen ett varsitt morgon paket. Dottern fick "Winx Club" dockan Bloom med blinkade fe vingar. Den var dyr, men jag viste att Tindra skulle bli jätte glad över den. Och det blev hon ju med. Sonen fick "Flexi track" bana med bil m.m. och han satt och körde det där hela förmiddagen. En annan kämpade på med hemmet för att hinna klart innan svågrar och svärfar kom. Jag han med nöd och näpe bli klar...

Under kvällningen så spydde svågerns dotter!! En annan kände det isade till... tänk om det var magsjukan ändå!!! Och jag var den som fick ta hand om det hela... Jag har verkligen skitsvårt med den där biten utan att själv kasta ur mig... Men jag klarade mig och sedan var jag igång igen... Samarin, pepparkorn, sprita händer, sprita där olyckan skedde...

Ingen i familjen har drabbats av magsjuka än, så det var väll än en gång något olämpligt eller kanske för mycket i magen. Lördagen vart det rester med ena svågern och svärfar i lugn och ro. Fick göra mer köttbullar men men... Söndagen vaknade jag och var total paj. Kroppen hade sagt upp sig och där låg jag som en gelé klump i sängen utan förmåga att röra mig. Inte förens vid 11 på förmiddagen kunde jag komma upp och äta frukost och ta smärtstillande. Sedan tog jag mig in till soffan och la mig där och glodde på tv/halvslumrade med ungarna. Senare på eftermiddagen lyckades jag ta mig samman och följa med till svärfar och käka kina mat. Väl hemma igen landade jag i soffan igen och somnade.

Idag är jag fortfarande mör, man jag kan i alla fall röra mig någorlunda normalt igen. Trött som f*n... Blir inte mycket gjort idag. Skulle behöva fixa med stora akvariet. Behöver rengöras både här och där efter en längre tids försummelse. Nyårs afton på fredag, det har jag i alla fall koll på. Men jag är nog inte så sugen på att ha stohejet här hemma... Jag orkar inte med att fixa med all mat m.m. Min mat uppskattas, det är jag tacksam för, men när inte kroppen vill vara med mig så blir jag ingen vidare värd. Önskade att jag någon gång kunde bara få sitta och bara vara, smutta på glöggen och njuta av juletiden... som Ferdinand gjorde under sin korkek...