... saker i början på december, närmare bestämt 3 december och det står att det finns på lager samt 3-5 arbetsdagars leverans, ja då är julen säkrad!! Men så säker skall man inte vara.

Jag fick mina kläder m.m. levererat den 14 december. Men det saknades en sak, en morgonrock till sonen i julklapp, som enligt följesedeln skulle levereras den 15 december. Gick in på "min sida" och kollade vad som stod där: "levereas den 20 december".

Idag är det den 21 december. Jag har fortfarande inte fått något levererat. Så jag kollade "min sida" på nätet igen, fortfarande står där 20 december. Jag kollar min mail och ser då att jag fått ett meddelande från företagets kundservice tidigt i morse där det står att min vara är försenad!! Till omkring 25 januari!!!! WTF! Jag kontaktar kundservice per telefon och får ytterligare ett nytt leverans datum: 10 januari. Behöver jag ens skriva att jag bad dem plocka bort varan ur min order och stoppa den

Fem (5) olika leverans datum... Nä, detta lurendrejeri företag (inte första gången jag har krångel här ifrån) har förlorat mitt förtroende för gott nu. Aldrig mer handla på detta stora postorder företag.

Så nu när jag trodde att alla klappar var klara så är det bara att bege sig ut och leta morgonrock åt sonen, för dottern får ju en... Tittade H&M´s sida och hittade en spindelmannen morgonrock, den går nog hem hos sonen. Så nu hoppas jag att det finns någon i hans storlek kvar i butik!

Snart jul... Klädde granen med ungarna i söndags. Brukar normalt göra det en eller två dagar innan julaftonen, men den plockas ju ner lika snabbt som den kom upp och ungarna tycker det är lite tråkigt. Tomtar är på plats och vi skall baka pepparkakor här i dagarna. Jullovet börjar i eftermiddag för dottern. Så nu blir det bara lek och pyssel fram till jul och nyår.


I akvarierna

Mina små äppelsnäckor växer och de är fortfarande många. Så det verkar som om jag inte lider stor förlust av snäck bebisar.

Förlust blev det på alla eldbuksyngel däremot som jag plockade ur stora burken. De klarade sig runt en vecka i andra akvariet men jag tror att det kan ha vart en hål någonstans i provisoriska yngelvaggan som gjorde att de försvann. Lik hittade jag i alla fall inte... Förädlarna hade en ny kull nyligen men jag lät dem vara.

Elfenbenshonan låg död en morgon när jag tände. Fundersam vad det kan ha vart. Hon hade inte betett sig konstigt, ätit normalt och grävt som vanligt... Funderar på om hon kan ha blivit klämd för hon var i en skum vinkel när jag hittade henne. Tråkigt var det i alla fall. Hon var ett av de yngel jag lyckades rädda från att bli uppkäkad. Någon kanske minns Albina som jag skrivit om i bloggen...

Nu skall jag fortsätta plocka undan lite. Ha det gott och stressa inte ihjäl er i julstöket!