Sitter och väntar på att sotaren skall komma... Man får ju inte elda i kamin innan han vart här, så några el element står på. Men någon vidare värme ger de inte ifrån sig. Trots att de är endast 6år gamla så drar de kopiöst med ström. Varför installerar man el element idag? Och varför ens komma på tanken att installera dem i ett dragit hus från 1900-talets början??

Är lite lätt ledbruten idag efter gårdagens bravader. Var till svärfar som inte är kapabel att sköta skottning på sin gård m.m. Med diagnos parkinsons blir vissa saker inte längre så lätt att hantera. Skottade av hans lilla uppfart och sen fikade vi med lussebullar jag bakat. Tog ungarna till en närliggande lekpark efteråt där det även finns en rätt stor backe som de kan åka pulka i. Jag hade hittat på en gammal bob i förrådet så den släpades med till lekparken. Ungarna gillade skarpt att åka bob i backen.

Mamma åkte aldrig bob, men att dra upp bob för backen kan ju även sluta med att mamma halkar och rullar ner för backen och i fallet tar med sig en förvånad son.... Ingen skada skedd... bara två snöiga galningar som sitter i snön och skrattar.

Har pyntat lite med granris på gården med. En urna fick en massa granris samt en marschall hållare, blomlådorna fick ris de med. Kaninen Puffs bur pyntades också med granris och ett rött hjärta.


Barnskor.
Det där med att handla skor är ibland kul och ibland dötrist! Och när man har en dotter som hellre vill ha finskor på sig än vinterskor... Ja, då kan det bli en hel del sura miner. I torsdags var jag in till Köping för att hitta ett par nya vinterskor till dottern. Åkte in direkt efter att ungarna slutat dagis och lekis. Första butiken han jag bara ta av skon på Tindra så meddelar sonen att han var kissnödig... Och gå på toa kostar 5:-, vilket jag inte hade löst. Så det blev att springa till svågerns jobb och låna toalett. Gick tillbaka till skoaffären för att konstatera att det inte finns skor till henne överhuvudtaget!? Just den storlek som hon skulle ha var slut i vinterskor. Men det fanns ju i fina svart lackskor... Och så började tjafset.

Vi gick vidare till affär nummer två. Som visade sig slagit igen! Knatade till bilen för att åka till affär nummer tre. Där fanns skor. Skor som kostade från 250-800:-. Provade skor av märket Viking, Kavat, Timberland, Eskimo... Men alla hade de fel som: knölig, fel färg, trånga, höga, fula.... Tillslut sa jag till den hög gravida säljaren, som såg ut att tappa humöret även hon, att vi skulle gå en sväng och fundera. Förklarade för dottern att alla skor kan kännas lite konstiga innan man gått in dem och för det andra är det ingen idé att spana efter finskor när det är vinterskor vi skall handla. Handla skor idag eller var utan varma skor i vinter.

Vi for till den fjärde och sista skoaffären i stan. Gick in och en säljare kom fram. Meddelade henne att vi letade skor till dottern och det fick ju inte vara vad som helst och att det även fanns en ekonomisk gräns för vad skorna skulle få kosta. Damen hittade ett par Graninge kängor som kostat 600:- men var nedsatt till 300:-. Dessa föll i smaken för Tindra. Att hitta skor tog sammanlagt 2 timmar...

Sotaren har vart här. Var knappt att kaminen gick igenom!! Han förstod inte hur besiktningsmännen som besiktigade allt förra året kunde godkänt det hela för eldning. Skall bla. isolera om mynningen m.m. och så hoppas man på att det skall bli tätt.

Skall gå och lägga mig på soffan och vila mig lite nu. Fixa varm choklad och bara mysa framför tvn... utan brasa.. Fan vad jag fryser....