Tänk att Halloween blivit ett spektakel där barn matas in att man skall klä ut sig och köpa dräkter, äta en massa godis, knacka dörr osv. Hur är det där med reklam för barnen egentligen?? Var inte det olagligt? Man får hem leksaks kataloger som innehåller Halloween dräkter m.m. På Nickelodeon kör de reklam pauser med inslag av leksaker och nu även Halloween inspirerat. Jag som förälder bryr mig inte så värst mycket, men barn är mer mottagliga. Och på dotterns lekis så har det pratats en hel del mellan barnen om detta spektakel.

Det enda vi brukar göra till Halloween är att gröpa ur en pumpa och ställa ljus i den. Nu tjatas det om att köpa dräkter, ansiktsmålning, knacka dörr och vilket godis man skall köpa! Får väll se hur man gör. Dock kommer jag inte åka till Toys r´us och köpa några dräkter. En annan kommer åka till familjegravarna och tända ljus och lägga någon krans eller dyligt under fredagen. På lördagen får vi besök och skall käka något gott. Det är allt vi planerat till allhelgonahelgen.

Lov!
Och höstlovet är denna vecka. Ungarna är ute och bygger koja under en stor gran. Höll på att städa lite igår. Hade precis dammsugit klart och börjat spola i vatten i skurhinken när ungarna kom in springandes och hoppade ur ytterkläderna i rasande fart. Sedan for de upp på dotterns rum. En annan bär ut hink och mopp, men konstaterar att granen de klättrat i och byggt koja under följde med dem in. Så det var bara att plocka fram dammsugaren igen.

Har införskaffat mig en ny skrivare med. En Canon MG5110. En allt i allo skrivare som jag är nöjd med. Hade en föregångare till denna men som tyvärr dränktes i bläck från nya pirat patroner. Jag var inte glad och det fick företaget som sålde patronerna med veta. Saknat att kunna skriva ut bilder och placera i album, julkort m.m. Men nu är skapandet i full gång igen!

Utefåglarna.
Har börjat mata små fåglarna med. Barnen tycker om att sitta och glo på fåglarna och försöka gissa vad de heter. Domherrar har vi haft på besök och ett stort överflöd av talgoxar. Men blåmesar har det bara var någon enstaka. Tycker de har minskat för varje år. Tänkte ta mig in till Kolsva och fota sidensvansar någon solig dag. De brukar sitta i rönnbärs träden runt dotterns skola och tjattra. Tycker deras tjatter låter så sött. Nötskrikan brukar komma varje dag och spana efter bröd som jag lägger vid fågelbordet. Vet inte varför, men jag vill kalla denna "kokoburra" istället för nötskrika. Brukar säga att nu sitter kokoburra vid fågelbordet.

Fiskar och akvarier.
Jag har plockat ner ett av 54l akvarierna. Hade ett vars ljusramp gått sönder. En ny på lokala zoot kostade lika mycket som ett nytt akvarium, så det har liksom inte blivit av att köpa en ny ramp. Istället rotade jag fram en gammal hederlig ramp från förr med lampor i. De två gamla asiatiska filtrerar räkorna kastade in handduken, den nya ancistrushonan vart mobbad av albinohanen och så vart det bara hanen och en dvärg synodontis kvar i akvariet. I övrigt så såg akvariet ut som en javaormbunk djungel utan invånare. Tråkigt med andra ord...

Fixade till 112:an med lite mer växter och flyttade över ancistrushanen och dvärgen. Alla hans ungar fick flytta till ~70l akvariet som jag åxå fixat i ordning med rötter och javaormbunkarna från 54l.

Elfenbensparet fick åter flytta till till stora akvariet då de inte fattade att det var ett lek akvarium man ställt ordning till dem och inte ett "stå och glo" akvarium. Eldbukarna har åter yngel och grävt en stor vall framför deras grotta. Denna vall uppskattas in av den gula kinesiska algätaren som då tyckte att Eldbukarna kom för nära dennes grotta. Rätt var det var for den på eldbuks hanen som vart väldigt förvånad, men sedan gav sig på algätaren som absolut inte gav sig. Det vart ett krig utav dess like och jag trodde att nu blir algätaren ihjälbiten. Men tillslut gav sig algätaren och simmade in i sin grotta och var allmänt tjurig. Önskade att jag filmat detta. Aldrig sett något liknande förut. Vet att dessa algätare kan bli rätt "grumpy" som äldre men inte att de skulle våga sig på en sådan ciklid.

Har fått flyttat ett drös med guppys till ~70l akvariet då de blivit lite väl många och de har även börjat nafsa på äppelsnäckorna. Måste göra mig av med dem snart..

Min sista äldsting bland corydoras schwartzi dog här om dagen. En ensam kvar som bara är några år. Så kunde man ju inte ha! Så jag for in till zoo i Köping i hopp om att hitta en eller fler. Och se, jag hittade en! En liiiiiten jämfört med den jag hade kvar hemma. Skäggtömmarna saknade den med, men den fick komma med hem ändå. Liten och Stor simmar nu glada tillsammans. Skall försöka hitta flera av denna sort. De har blivit mina favorit corysar.

Puff.
Har gått lite med kaninen i koppel. Är lite bökig att få på kopplet, men när allt väl är på plats så tycker hon om att skutta runt och inspektera på gården. Hon håller på att fälla sommarpälsen och ser inte klok ut för tillfället. Man kan dra av henne stora pälstussar och en annan ser ut som en päls boll med efter att ha hanterat henne. Borstar henne så ofta jag kan för att hjälpa henne bli av med lös päls. Pälsen sparar jag för att se om man ev. kan få den kardad och spunnen. Har en dagisfröken på sonens dagis som håller på med sådant. Tittat runt lite på kaniner och hittade en Löwen som jag vart förtjust i. Tyvärr var det en hane och jag är inte så sugen på att ha många kaniner om ni fattar...

Nä, jag skall väll gå och göra någon nytta... Allt gott till Er!