För ca tre och halvt år sedan köpte vi två små vädurs kaninungar. Två små syskon tjejer som fick namnet Piff och Puff. Bruna Piff var den lugna och harmoniska medan svarta Puff var den spralliga.




I helgen som gick tyckte jag Piff var lite hängig. Undersökte henne och såg att hon fått en tova bak i rumpan som jag tog bort. Funderade på om det kan ha blivit en urinvägsinfektion pga detta eftersom de sitter ute osv. Så jag ringde veterinären i måndags och fick komma in. Piff var helt cool lugn men jag såg att hon hade lite väl ansträngd andning. Undersökning inleddes och någon urinvägsinfektion var det inte, men däremot hittades det ordentliga blåsljud i hjärtat. Största sannolikhet var det ett medfött hjärtfel och det kan ha vart förklaringen varför hon inte var lika aktiv som sina syskon. Att operera ett hjärtfel hos kanin var låg chans för överlevnad. Annat alternativ var att börja experimentera med hjärtmedicin resten av hennes liv. Så det tunga valet föll på att Piff fick somna in.

Att man innan lovat en storgråtande 6 årig dotter att Piff skulle komma med hem efter veterinär besöket gjorde ju inte saken bättre. Så Piff har fått sovit kvar hos veterinären för observation hette det när jag kom hem igår. Idag skall jag berätta att Piff blivit en liten kaninängel. Och DET känns tungt!! Jag har begravt Piff så dotra får köpa en blomma och plantera på graven nu i eftermiddag.

Och stackars Puff sitter nu i buren och är fundersam över vart syrran tagit vägen. Har vart ute lite extra och pysslat om henne, men hon är lite tillbaka dragen. Får hålla tummarna på att hon blir mer framåt. Vet inte om man vågar köpa en ny kanin som sällskap. Brukar kunna vara lite knepigt att få dem gå ihop.

Så vila i frid lilla Piff!
Bifogade filer