Satt och inspekterade mina små akvarier i går och kom då på att jag inte sett till Ancistrushonan på någon dag. Började rota i den vildvuxna Javaormbunken och hittade då skelettet efter henne. Tänkte då att nu är det lika bra att rensa ut småttningarna i odlingen. Skall det hittas en ny hona till herren så vill jag inte riskera småttingarnas liv.

Uppstart
Ett av akvarierna jag fått, ett på ~70 liter m. bänk, startades upp. Dock halv fyllt då jag tyckte att en av fogarna såg lite knepig ut. Kommer köra akvariet BB för att kunna hålla efter bajs och gammal mat så att de små Ancistrusarna skall få bästa alternativen att växa till sig ordentligt. Tog vatten från odlingen samt nytt. Och så började upphåvningen från 54l odling till BB akvariet. Tappade snart räkningen...


54L odlingen
Odlingen vart grymt skitigt. Det här akvariet har fått haft en biologisk botten och har inte rörts på över 1½år. Akvariet har haft en perfekt balans. Fick riva upp de två stora Javaormbunkarna samt sten och rot för att kunna fånga in alla små Ancistrusyngel. Upptäckte att jag hade 3st Galaxyrasboror kvar här. Ancistrus hanen "Herr Gruff" var inte så imponerad av att jag började stöka i hans hem. Galaxyrasboror och "Herr Gruff" fick tillfälligt flytta till en bunke.

"Jag skall inte flytta!!"



"Nä nu! Släpp ner mig i mitt akvarium!!"


Gjorde en lättare övre slamsugning och 90% vattenbyte. Satte tillbaka en av Javaormbunkarna och tog från 112:an 2 skott av Cryptocoryne beckettii, Echinodorus sp. "Ozelot" plantan och stora roten med Javamossa på och la ner i 54l odlingen. Lite kalksten fick åxå vara med här i. Sedan fick Ancistrushanen flytta tillbaka.
Hit flyttade från 112:an ; Gula Fjärilciklidhanen Mikrogeophagus ramirezi, Dvärg synodontis honan Microsynodontis polli och så Herr och Fru Atyopsis moluccensis.


Remake 112:an
Medan jag ändå var igång rensade jag 112:an med. Svärdplantorna har vart allt annat än vackra och detta akvarium är allt annat än vackert. Började med att håva upp de få Ancistrusyngel som vart på tillväxt här i och la dem i nystartade 70l akvariet med de andra syskonen. De enda fiskar som fick vara kvar i akvariet vart Kilfläcksrasbororna Trigonostigma heteromorpha. Svärplantorna revs upp och står nu i en hink med vatten. Vet inte vad jag skall göra med dem. Kvar är stortrivande Cryptocoryne beckettii plantan. Planterade den andra stora Javaormbunken här i. La ner stora lavastenen med Javamossa på samt en liten rot och kalksten. Slamsugning av övre grus skiktet (10l vatten) och rengjorde filtret. Detta akvarium kommer nog att få bli Eldbuksparets lek akvarium/uppdrivning av yngel inom kort. Kilfläcksrasbororna kommer då att få flytta.


54L Gyppy/Rosa snäckor
Hit fick de 3 Galaxyrasboror flytta samt den ensamma CR räkan från 112l akvariet. Här i är det explosion av guppy yngel. Funderingar på att håva upp yngel och ha dem i ~70l BB akvariet. Det får framtiden utvisa.

Ciklid akvariet
Eldbuksparet har fortfarande sina yngel kvar. Riktigt smarta päron det där Eldbuksparet. Grymt duktiga på att hålla läget under kontroll. Börjar tröttna på Elfenbens hanen. Han kan inte bestämma sig till vilken partner han skall hålla sig till. Sin fru eller sin dotter....

Ja, det var lite uppdatering av mina burkar.