Hur har det gått med datorn? Tja... det är bättre. Men inte tipp topp. Men nu är det uppenbarligen uppkopplingen som det är något tjall på trots nytt modem. Telenor tyckte jag skulle utföra div. saker, nedladdningar m.m. varje dag i en vecka för att sedan skicka en rapport till dem för att de skulle kunna felsöka. Säkert att man orkar hålla på med det en hel vecka för att de skall hitta ett problem! Jävla idioter...

Bär och svamp
Hallon har jag massor av. De är både stora och små i år, men lika goda som vanligt. Och varför inte ta reda på så fina bär! Plockade av 2l och kokade sylt på dem. Mmmmmmmmm..... sådan god sylt... Och jag är ju en efterätts/fika galning och varm sylt.... Här kommer en liten "teaser".
Hallon yoghurt.
Man tar helt enkelt vanilj yoghurt och varm hallonsylt (helst hemgjord, smakar mer!) och så varvar man yoghurt och sylt i ett glas. Krossa ett eller två mariekex och strö över. Njut!

Svart vinbär har jag åxå gott om. Skall nog göra gelé på dem i år. Kantareller har inte kommit alls. Torkan kan väll ha gjort sitt här i krokarna men i Kopparbergs trakten skall det tydligen finnas gott om dem. Får väll hoppas att kommande dagars regn sätter lite fart på dem.

Akvarierna
Har lite funderingar på hur vida jag skall göra med 112 liters akvariet. Kommer nog göra mig av med Kilfläcksrasboror och den ensamme gula fjärils hanen. Skall rensa ordentligt bland ancistrusarna med. Funderar på att låta detta akvarium bli odling/lek akvarium åt Eldbuks paret. De har nu smått igen. Duktiga vårdare men tyvärr så blir ynglena lätt åtkomliga för stirriga tigerbarber och de andra cikliderna när de är mer frisimmande. Filmade dem när äggen precis kläckts. De är inte direkt impade av min nuna.


Imorgon hoppas man på skapligt väder. Då skall det bäras av mot Värmland och en bil träff där. Tyvärr så åker vi inte i "Grålle". Den står nämligen i garaget med något isär monterad motor. Men den är snart ihop plockad igen. Motorn håller på att byta skepnad till en Sport (pv kategori) motor. Så det blir dubbla SU förgasare, något modifierad topp, K-kam.... Ja... det är tänkt att dra en husvagn nästa år. Annars så hade det fått vart original under huven. Men kommer fixa i ordning en helt original motor framöver och ställa åt sidan för att kunna stoppa i "Grålle" i framtiden. Lagt ut en massa Volvo prylar på tradera för att se om man kan få in lite pengar. Än så länge har det gått skaplig.

Det där med trimningen på bilen var väll inte riktigt vad en annan planerat. Men maken fick mer smak efter att pratat med gammel rävarna på Ludvika träffen. Jag vill att det skall vara original och husvagn... bah... det finns vandrarhem. Idag så har de flesta monterat Sportmotorn i de bilar som ej skall ha den. Dock har inte alla gjort om hela bilen till en fusk Sport. Jag stör mig lite på detta... Jag är original fanatiker. Punk slut. *suck* Men här fick man nu ge vika... Har ju ingen lust att ligga och mala på 3:ans växel med husvagn... och uppförsbacke (ser en lång kö bakom oss).... Och för Er som inte vet vem denna "Grålle" är....


Tack och hej!