Det var ett tag sedan... Har haft en hel del att göra om vi säger så. Pillat på PV'n i flera dagar eftersom vi skulle bege oss på en PV-träff i Ludvika helgen som var. Vi har haft lite krångel med orolig tomgång men har nu listat ut vad felet var och åtgärdad det. Nu går bilen hur fint som helst.

Ludvika ja... Vi hade bokat in oss på vandrar hem fredag-söndag på Räfsnäsgården där även träffen var. Riktigt mysigt ställe och barnen var upp över öronen förtjusta då vi kunde gå några hundra meter från vandrarhemmet för att bada i sjön Haggen.


Under lördagen for hela pv-klubben in till Ludvika där det var Ludvikas motorfestival. Vi ställde upp alla bilarna i parken och gick sedan och beskådade bilar som stod uppställda eller var på G att starta i "rallyt" som gick i olika etapper i city. Vi for tillbaka till Räfsnäsgården under eftermiddagen där vi fick lunch. Sedan var det dags att ställa upp bilarna och även plocka fram prylar som man ville sälja. Vi fick sålt på några bränslepumpar, emblem m.m. så det blev några hundringar intjänat. Under kvällningen bjöds det på mat och live musik från "Elvis". Barnen tyckte om att sitta och lyssna på alla sånger och försökte sjunga med till "Jailhouse rock", "Devil in disguise" och "All shook up". Gissa om barnen var trötta efter den dagens äventyr.

Söndagen bar färden av mot Sunnansjö och Atalje Vävglädje. Fanns mycket man ville köpa. Besökte en närliggande loppis och hittade fynd. Jag har ingen kaffe servis och kan inte heller välja vilken servis jag vill börja samla på. Så varför inte samla lite olika... Dock vill jag ha två av varje åtminstone och jag hittade koppar med fat i mycket fint skick och fick betala 20:- för 4 koppar å 4 fat. De med rosa blommorna finns ingen signatur på, men den med violerna (eller är det penséer?) är av märket Mitterteich Bavaria.


Efter loppis turen fortsatte karavanen till Morhagen konferensanläggning där vi fikade. Var ett jättemysig ställe i fäbodsmiljö och utsikt mot Väsmans strand.

Sedan for vi vidare mot vandrarhemmet för lunch, packa ihop och bege sig hem. Men innan hemfärd tog vi ett sista dopp i sjön. Barnen var lite ledsna över att åka, för de ville ju bo här på pv-träffen och även fortsätta få träffa sin nyfunna vän, en jämngammal pojke som bodde på gården.

När vi åkte hemåt började det blåsa upp ordentligt. Tur att man fixat väghållningen på bilen!! Men hem kom vi helskinnade. Läste i måndags om ovädret som dragit fram i Ludvika och runt om. Tur att vi åkte tidigt på eftermiddagen i söndags!!


På fiskfronten är det lugnt. Har ett Eldbuks par som vaktar yngel just nu. Hur länge de kommer få vara kvar återstår att se. Men gisses vad elaka de är om någon råkat titta förbi deras grop. De slår Elfenbensparets aggressivitet när de vaktar sina små.

Guppysarna har blivit fler. En hona har jag tagit bort då hon börjat svälla upp och resa fjäll. Gjorde ett vattenbyte samt tillsatt "mirakelmedel" och inga fler har blivit sjuka. Alla rosa snäckor lever än.

I 112:an börjar svärdplantorna bli mer grönsakssoppa. Dock verkar jag hittat en växt som faktiskt trivs här i, Cryptocoryne beckettii som frodas så fint. Skall se om man inte inhandlar någon till sådan växt.

Snart så kommer jag lägga upp lite mer bilder. Har nämligen fått hem en ny kamera. Blev en Canon Ixus 120 IS som får fungera som "slit och släng" kamera. En systemkamera hoppas jag kunna inköpa under vintern. Lutar åt att det blir en Canon EOS 550D. Dags att rota fram stativet igen. Bjuder på några bilder jag tagit under veckornas gång. Bilder tagna med Nokia N82 samt Ixusen.
Bifogade filer