Vilket väder vi haft i helgen!! Onsdagen förra veckan bjöd på en riktigt moln uppvisning under eftermiddagen. Lite som i en skräckfilm....

Bilden är tagen genom köksfönstret. Det blåste upp ordentligt och jag sa till maken att det kommer bli ett redigt oväder. Och vist fick vi det! Natten bjöd på åska, hällregn och storm. Hade svårt att sova av det smattrande regnet mot rutan.

Torsdagen vaknade jag lagom mör. Tittade på klockan. 06.30.... Varför kan jag aldrig få sova ut!!! Skulle få främmande från Stockholm idag som ev. skulle sova kvar. Och så blev det med. Medan jag, barn och makens moster satt hemma och försökte fördriva dagen, som förövrigt bjöd på regn skurar om vart annat, var maken och hans mosters man och fixade bakaxeln på deras Hot Rod. Spelade lite på Nintendo Wii, dans spelet, och fick sig ett ordentligt skratt när vi tanter dansade loss...

Fredagen började det lätta lite på regnet. Så jag packade in mostern och ungar i bilen och begav oss till en lekpark uppe i byn. Gick en promenad med och ungarna visade vart deras dagis låg. På en sten hittade sonen den här:


Uppenbarligen fotade jag arslet på den... Vad snuskiga de är, sniglarna, när de saknar skal....

Appråpå snäckor... Mostern var helt förbryllad av de rosa snäckorna. -Tar man inte död på de där?? Vi rensar ju hela tiden i akvariet på snäckor... -Men det där är snäckor man VILL ha i akvariet... -Blir våra åxå rosa? -Nä, det är en speciell snäcka, det du har är skräpsnäckor.

Fixat lite!
Har ju sagt att jag är trött på det stora akvariet. De enda växter som får vara ifred av cikliderna är javaormbunke och vissa anubias sorter. Crinumlök ruttnade, vallisneria uppkäkad/uppryckt. Javamossan på rot är några trådar kvar... Ciklidgräset är väll... någorlunda helt... Men jag skulle vilja ha högre växter i bak kant. Alternativt större flytväxter... Något mer! Har byggt lite på höjden med det material jag haft hemma och så här ser det ut nu.


Ska försöka ta bort den blå planschen och ersätta med någon annan. Kanske baksidan ser trevligare ut på planschen... Minns inte ens vad det var på baksidan.

Har flyttat de sista 10 Kilfläcksrasbororna från stora burken till 112:an. Någon tar sig en bora då och då. Trodde att det kunde vart pilnäbben, men tror att den har blivit uppslukad av gruset. Rörde runt i gruset lite försiktigt med änden på håven när jag möblerade om för att inte ev. mosa pilnäbben. Men inte en enda rörelse i gruset. Funderar på om man skall slammsuga gruset för att ev. hitta på den... Om den lever vill säga.

Nä, nu skall jag göra nytta!! Ha det gott!