Har ingen lust att göra ett skit idag.... men måste plocka undan lite i hemmet. Får främmande imorgon. Det jag har lyckas åstadkomma hitintills att att jag fått igång en maskin tvätt och plockat undan tvätt jag haft på tork. Gårdagens bravader satte sina spår på kroppen. Vart för mycket far och fläng.

Yngel svärm!
Gårdagen började lite skoj. Upptäckte att Elfenbensciklid honan plockat ut sina yngel ur grottan. Det var en stor vit svärm som for omkring. Honan hade fullt sjå att hålla nyfikna Eldbukar och andra fiskar borta från hennes yngel. Hon är duktig hon, som lyckas hålla koll på alla yngel OCH hålla nyfikna på avstånd. Filmade en snutt med mobilen, ingen bra kvalité på filmen, men kul att se hur hon grejar och hålla alla på avstånd. Alla stackars malar hade flyttat in under en rot på andra sidan av akvariet. I början av filmen kan man se honans dotter bli bort motad av pappan. Det är alltså "Albina", ynglet som var lika stort som de som honan vaktar på i filmen som jag räddade och drev upp i yngelvagga osv. Dottern är nu något större än mamma! Idag har mamman yngel kvar så hon har uppenbarligen lyckats hålla malar på avstånd under natten.


Kokong
Hittade en romkocka i ljusrampen igår hos de gula äppelsnäckorna. Nu sitter den lite bättre till, men jag funderar på att plocka bort den och kläcka den i en bunke och ha i dem i 54l rosa snäckor. Skall ju trots allt plocka ner 112:an till nedervåningen (när jag får hjälp). Lite svårt att hitta så små snäckor då...

Kompostjord...
fick jag från sonens dagis igår. De kör egna komposteringstunnor och så tömde de en på jord igår. Den jord de inte behövde i sina odlingslådor fick föräldrar ta. Tog 3 kompostpåsar med jord som jag tänkte ha ut i rabatten där solrosorna skall planteras. Så det skall barnen och jag pyssla med på fredag. Ska försöka rensa upp lite på gården till helgen. Återstår att se hur pigg man är. Maken jobbar inte i helgen, så då är det väll lika bra att passa på att köra lite till tippen.

Herman...
har jag fått hem. Nu undrar säkert en del: -Vem f*n är Herman då? Jo, en ny trend, istället för kedjebrev så har man nu en kedjedeg. Herman heter degen och är en naturlig surdegs kaka. Med Herman följer instruktioner om när man skall mata och röra om Herman tills han är färdig för att bakas. Jag är inne på min 5 dag nu. Dag 9 skall jag mata Herman igen och dela upp honom i 5 delar. 4 skall jag ge bort, och på så vis så får en vän ta del av Herman. Det är alltså kedjedeg. Vad tok man kan hitta på eg....

Köpa kamera?

Har fotat lite i stora akvariet, man jag blir inte nöjd med resultatet. Att fota genom akvariet med mobilen är ingen höjdare. Hoppas man kanske kan köpa sig en coolpix eller dylikt inom kort. Mobilens batteri räcker inte heller till så värst länge... Några bilder i alla fall. Några på Elfenbens parets dotter och så Eldbukar.
Bifogade filer