Uppenbarligen måste jag vara uttråkad som helt plötsligt skriver i min blogg så tätt. Man kan lätt bli det när man går hemma. Men nu har jag tröttnat på det och diskuterat lite alternativ med min läkare. Skall gå på lite sjukgymnastik till att börja med. Försöka hitta något som passar mig utan att jag ligger som ett kolli i flera dagar efteråt. Jo, jag kommer antagligen göra det ändå, men man kan ju försöka begränsa tiden som kolli. Jag har varit en tränings narkoman en gång i tiden, hör och häpna. Cyklade minst 3 mil om dagen, red, sprang, styrketränade, vintertid längdskidåkning... Sedan fanns det aktiviteter som skytte m.m.

Allt började med att knäna började ge sig i tidig ålder. Sedan vart det mer och mer känningar i lederna. Tillslut fick man lägga av med div. aktiviteter till att det tillslut fick dö ut helt. Styrketränade gjorde jag dock bra länge. Arbetar man med bilar, samt industri kan man behöva det där lilla extra. Tillslut gick det inte längre att arbeta med det man gjorde. Man startade en utredning, blev gravid, fortsatte utredning, gravid igen och efter om och mycket men så fick jag min diagnos. Det är skönt att ha ett namn på skiten.

Fibromyalgi, hur blir man av med det? Ingen som vet. Jag drar i alla trådar jag kan hitta och nu tänker jag försöka träna lite smått, dels för att minska i vikt, dels för att försöka behålla den lilla styrka jag har kvar. Och eftersom man vill minska i vikt, för att lätta kroppen från extratyngd, så är även kosten viktig. Har aldrig testad div. kurer som Cambridge, GI-metoden m.f. men bekanta har gjort det, med gott resultat tills de slutat med skiten och gått upp allt + lite till. Nä.... Jag kommer köra tallriksmodell, mindre portioner, äta oftare. Sunt förnuft. Har bytt ut sockret i kaffet till suketter. Är inte riktigt så hälsosamt det heller, men men. Så på fredag börjar jag hos sjukgymnasten.

Helgen som gått.

Maken jobbade som vanligt hela helgen. Det är tufft att vara själv med barnen men som tur är så kom svåger och svärfar över i lördags och grillade samt umgicks med barnen. Man får lite lugn och ro själv då.

Ungarna blänger i krukorna de planterat solrosfröna. "Kommer de inte upp snart!". Tålamod är inte riktigt deras grej, framförallt inte sonens. Vi planterade om lite krukväxter i söndags. En fredskalla som var mer ljusgrön än mörkgrön, fick sig en ny kruka och jord, samt Gullrankor som klippts ner och fått nya rötter fick sig en kruka. Ekologisk jord kostade jag på dem. Men nästa gång blir det lite billigare alternativ. 4l jord räcker inte långt...

En fågelholk har satts upp. Vad gör man inte för barnens tjat... Hittade en hemsnickrad fågelholk i svärfars föråd och tyckte att det är väll bättre att sätta upp den än att den ligger där. Så jag tog hem dem och la den på altan. Barna var dock ivriga med att få upp den och valde ut ett träd där den skulle sitta. En björk.... Varför inte uppe vid taknocken på boden?? Nä, björken. Släpar fram stegen, får upp den efter om och men.. Förbereder holken, kontrollerar att stegen står still.... masar sig upp... eller skall jag säga kramphåller stegen i försök att ta sig upp... Lyckas, med hjärtat i halsgropen, ta mig ända upp, stel som en pinne och även få holken på plats för att sedan masa mig ner. Klart! *pust* Får vi se vad som flyttar in där nu då.

Tänk vad fort det går. För någon vecka sedan hade man snö här. Nu har löven tom. börjat slå ut! Björkarna har tagit ordentlig fart, samt videkissarna som nu blommat ut. Pollen.... Jo tack. Allergin gör sig påmind. Hela familjen går och snörvlar. Men ändå, äntligen kommer värmen!!

Senaste filmen.

Köpte "Avatar" och tittade på den här om kvällen. Det har ju fått bra resenationer, men nja... Ok, den är grymt välgjord. Och ärligt, tyckte den var så seg i början att jag somnade. Typiskt mig, händer det inget på 10 minuter somnar jag. Såg mitten och slutet. Jag får nog se om hela filmen för att få ett lite mer grepp om vad filmen eg. vill frambringa. Tyckte det var mycket "tomrum" i filmen som gjorde mig uttråkad. Så Avatar föll mig inte i smaken.

Gula fjärilcikliden.
Är så gott som helt återställd nu. Trodde jag inte skulle ske om jag skall vara ärlig. Visserligen är den lite knölig fortfarande, men så här ser den ut nu.

Och så här såg den alltså ut när skadan uppdagades.


Det var allt för idag. Ha det gott!