Jag kan inte sluta sitta och glo på mina snäckor. En som kom med ser mer ut att vara vit. Som pärlemor typ. Spelar inte mig någon roll, eftersom jag tycker om att ha lite variation och framförallt test odla lite mellan färger.


Tycker de är pigga små krabater som härjar omkring. Eller ja... så mycket väsen gör de ju inte.


Börjar fundera på om min största gula äppelsnäcka börjar ge med sig. Hon har jag haft ett bra tag nu. Troligen över året. Läst att de lever runt året i högre temperaturer. Har försökt hålla en temperatur om 24-25 grader här, men tyvärr så sticker tempen närmare 26-27 grader i 112:an. Hon ligger och flyter, vilket de visserligen kan göra utan konstigheter. Men jag får hålla koll så hon inte börjar gona.


Jag hade fått 4 romkakor i ljusrampen för ett par veckor sedan. Alla innehöll små snäckor, men tyvärr så låg de för nära ljusröret så de torkat ihjäl. Nu håller jag koll i rampen så man kan rädda någon kaka från ut torkning.

Fjärilcikliden.
Gula fjärilcikliden har blivit bättre om ögat. Inte blodsprängt längre, men fortfarande något större än det friska. Knölarna på skadade sidan har gått ner något. En har dock blivit ett sår. Men fortfarande pigg, framme och matglad. Byter mindre vattenmängder varje dag för bättre vattenkvalité.

Ancistrusodlingen.
Här kryllar det av ancistrus. Håvade upp ett gäng som får gå i 112:an på tillväxt. Trodde att honan starvat av idag när jag kom upp och tittade till dem. Hon låg precis intill front rutan helt orörlig.

Knackade lite på rutan och hon for iväg som ett jihu. Låg väll och vilade maten. De fick nämligen gurka till frukost.

Nintendo Wii
Ungarna fick för ett tag sedan Wii samt Super Mario Bruce spelet av sin farbror och farfar. Det spelet är som det första Mario spelet, vilket jag själv är upp vuxen med. Vi har köpt till två spel till, lite enklare för barnen. Det ena är Walt Disneys/Pixar "Cars Race o Rama" som sonen älskar att sitta med. "Blixten" är ju hans favorit om vi säger så... Det andra spelet, Just Dance är då för dottern som älskar att dansa och sjunga. Men mamma har åxå testat på dans spelet. Och man kan inte låta bli att skratta åt sig själv, sin fumlighet och totala inkompetens att försöka dansa till låtar som Eye of the tiger, Hot n cold m.f.

Odling
Skall plantera solrosfrön idag med barnen hade jag tänkt mig. De gillar att pyssla i trädgården, hjälpa till att kratta löv m.m. Och odla grönsaker m.m. gillar de skarpt. Hur mycket har plantorna växt, vems har växt mest osv. Har lite mer frön som jag tänkt så, men jag måste köpa mer jord för det.

Pv´n.

Nu så har jag tagit första längre körningen med pv'n efter vintervilan. Fick bytt på värmepaketet inkl. huset till det. Lämnade in huset på pulverlackering, så nu skall det hålla sig snyggt. Bilen går som en dröm. Det är så härligt att ut och köra denna gamla bil. Jag är nog född fel årtionde...

1 maj i antågande. Här blir det lugnt. Maken jobbar som vanligt hela helgen och en annan har ingen lust att åka själv med ungarna till någon majbrasa. Vi har fredagsmys istället. Köpt hem chokladpudding och annat gott. Funderar på att baka kolakakor med barnen framåt kvällen. Barnen är fullkomligt galna i dessa kakor. Havregryns thekakor skall åxå bakas i helgen hade jag tänk mig. Lyxa till frukosten någon dag i helgen är ju aldrig fel.

Nä nu skall jag ta mig an vattenbyte i stora akvariet och sedan plantera solrosor.
Ha en trevlig helg!

Ps. Glömde ju ta med vinbärsnäckan jag fotade ute. Verkade vara lite nyvaken... Ds.