Ja, jag kan ju börja fundera på om mitt 112 l akvarium är tabubelagt eller dyligt. Hittade en fjäril avstarvad för ett tag sedan. Idag när jag tände belysningen möter jag en annan gul fjärilsciklid i detta tillstånd.




Är i val och kval om man skall ta bort denna. Det ser verkligen illa ut med ögat och att den är dessutom lite knölig på kroppen (samma sida som blodsprängda ögat). Den äter dock är är framme och alert. Men frågan är om den kommer bli återställd igen. Verkar som om den har fastnat någonstans. Kollat vattenvärden och byt lite vatten. Allt är normalt den biten.

MEN.... Som sagt detta akvarium är ett sådant som man aldrig lyckas bli nöjd med. Hur jag än försöker med växter och fiskar är det som om det aldrig kan fungera tipp topp. Kanske står det i fel läge med andarna?? Akvariet skall i alla fall flyttas ner inom kort. Jag har börjat med flytt av akvarium nu.

Jag startade igång ett av mina 54l akvarium som stått tomt ett par månader. Nytt grus (engelsk sjösten 3-5mm) samt ett par liter sand i framkant. Tog filtret som setat i akvariet med ancistrusodlingen, samt kramat ur ett annat filter i akvariet för att ha lite nyttiga bakterier vid nystarten. I detta akvarium går nu ett gäng rosa och rosarandiga äppelsnäckor som jag beställt från Nubi. Alla klarade av resan och sniglar omkring och verkar må bra.




Slängde i lite javamossa och en javaormbunke så de hade något att gnafsa på. Upptäckte att 2 små ancistrusyngel lyckade klara flytten från det ena till det andra akvariet. De får väll gå där i tills vidare.

Detta akvarium kommer bli "mini" akvarium. Små räkor samt små fiskar kombinerat med en trevlig växtlighet. Så nu håller jag på att leta efter lite trevliga växter att ha där i som inte tar över på höjden bl.a.



Kajorna.
Borta... Det kanske verkade grymt det jag gjort, men de jag skjutit är döda. Inget mer tjoande i skorstenen kl:4 på morgonen, och jag lovar... det är ingen höjdare med vare sig kajor i skorstenen eller duvor i ventilation.

Förkylningen.
Sakta men säkert har jag fått min hälsa åter. Medicinen jag äter visade sig ge lite av en hyperaktivitet hos mig. Jag har känt mig enormt rastlös, men lyckats uträtta massor av saker i hemmet, MEN i slutändan så säger kroppen tvärstopp. Och så sitter man som ett kolli på kvällen....

Jag sitter och inspekterar i stora akvariet. Vill att även det skall få lite försköning men eftersom man har fiskar som tycker det är gott att snaska på blad, riva av mossa från rötter och gräva lite här och var så känns det som att man lägger den biten på is ett tag. Påfågelpilnäbben har jag inte sett till på veckor. Antagligen ligger den i gruset och trynar eller så kanske den tom är död. Slänger ner lite frysfoder efter släckning i hopp om att den i alla fall får i sig mat.

Snart är sommaren här och då brukar ju akvarierna bara få stå och puttra. Men i år skall jag försöka hålla igång dem bättre. Det blir ju rätt kostsamt om man skall gå och handla växter osv konstant för att det skall se trevligt ut. Men det är framförallt det stora som står i vardagsrummet som man vill hålla efter ordentligt. Har testat crinumlök, men den trivdes inte alls. Har ciklidgräs och olika former av anubias, men det råder brist på näring här i med. Så det blir att beställa pmdd. Har säkert nämnt det flertalet gånger, men jag kommer inte till skott... Men nu jäv...

Snön kommer och går, verkar som om den inte kan bestämma sig för sitt avslut. Har fortfarande vinterdäckena på bilarna. Men enligt snuten så skall de inte bry sig om det förens efter sista april. Inte har jag heller vågat handla några penséer och satt i lådorna. Men vitsipporna börjar slå ut nu. Härligt tycker både jag och barnen!! Håller tummarna på att vårvädret kommer ta ordentlig fart nu!

Nu skall jag gå och glo på tvn. Äta en kexchoklad.... och bara vara.

Ha det gott!