Jag har nu sett årets första fjäril!!! En väldans yrvaken nässelfjäril satt och solade sig på trappen i lördags. Höll på att trampa på den!! Stackaren, vad skall den leva på nu? Finns ju inte en enda liten blomma att suga nektar ifrån.

Ett annat vårtecken är alla tranor, svanar och gäss som slår sig ner på åkrarna här omkring. Och det är livat må ni tro!! Som om inte deras tutande och tjoande vore nog så har några kajor bestämt sig för att värma rumpan uppe på skorstenen och dessa kan inte heller hålla igen truten. Skat familjen är inte imponerad av kajorna och ibland så tjivas de så man tror de är färdiga att slita fjädrarna av varandra.

Finkar kan åxå konsten att låta. Framförallt när de sitter i en stor svärm i ett träd och tjattrar. Men där emellan så hör man talgoxen och blåmesens trillande. Hoppas att Blåmesparet kommer åter till holken i år. Måste snickra holkar!! Massor av holkar till mina kära små vänner!

Påskhelgen kom och gick i maklig takt. Lugnt och sansat. Påskmat ena dagen och grillat andra. Och så godis med.... Foiljerade chokladägg... smaskar jag på just nu. Kan inte låta bli dem.

I akvarierna rullar det på som vanligt. Äppelsnäckan har lagt en ny rom kaka. Inte lika stor som den förra, men den sitter där. Såg att lokala zoot hade endast gula snäckor. Får bege mig iväg för att se om man kan hitta några trevliga individer. Någon som har lilla/rosa snäckor får gärna tjoa till!

Trött och sliten är jag ändå trots att det vart "lugnt" i helgen. Jag har städat den tid som det inte vart folk här. Sorterat i skåp, sorterat ut barnkläder, dammat, diskat och tvättat. Tog ut min rätt så jag kan vila de dagar ungarna är på dagis denna vecka.

Det börjar bli dags för att plocka ut PV'n snart. Det börjar klia i polerar fingrarna. Finns en del kvar att göra. Styrsnäckan skall renoveras bl.a. Men i övrigt är det bara småfix kvar. Funderar över Umeå träffen i sommar. Skall man åka eller inte. Småbarn i en gammal bil utan radio i ca 70mil.....

Nähä.. nu skall man gå och vila lite innan man hämtar knoddarna.
Allt gott!
Bifogade filer