Igår håvade jag upp 21st ancistrusar från 112:an för att åka och lämna på zoot i Köping. Har en hel del ancistrusar kvar på uppdrivning här i. Men denna gång fick jag med "Knoll och Tott" som gömde sig så bra från förra upphåvningen och som växt till sig ordentligt. Dessa två satt på rutan när jag kom hem från förra leveransen och flinade åt mig. Uppenbarligen trodde de att de skulle få kalasa själva på allt gottigt som matte kastar ner åt dem. Men tji fick de. Jag stoppade ner ytterligare 25st ancistrusar från 54l på uppdrivning i 112:an.

Jag bytte till mig två siamesiska algätare till stora akvariet och en växt som jag tror kan vara en osiris svärdplanta. Har lite pengar innestående men som behålls tills den dag jag fått ner akvarierna till nedervåningen.

När ancistrusarna skulle håvas upp upptäckte jag en kokong i ljusrampen. Döm om min förvåning när jag fattade vad det var. Min ensamma Äppelsnäcka hade lagt en enorm romkaka!! Men det lär väll inte bli något av denna kaka eftersom hon inte har en partner? Äggena ser onekligen tomma ut.


Gjorde vattenbyte i stora akvariet igår. Planade till gruset där Elfenbensparet grävt en enorm vall mot glaset. Har de lite att göra igen. Såg att den näst sista Minortetran kastat in handduken. Kvar är den sturske "Spännaren". Den ser allmänt ut som en ilsken piraya med fenorna utspända och redo för attack när som helst. Funderar på om man skall skaffa ett nytt gäng åt honom. Men han är STOR och de jag hittat är små. Han har ju en hel del år på nacken med så det kanske är lika bra att vänta ut honom.

Såg att lite vårtecken faktiskt har orkat sig upp ur jorden här på gården. Bergklinten har börjat leta sig upp nu och lika så Påskliljorna runt brunn. Men vintern verkar gilla att hålla sitt järngrepp om Kolsva och när man vaknar efter att nästan börjat få en bar väg upp till oss, våkännslor och möter det här en morgon:

Jag har nog aldrig fått promenera så mycket som jag gjort denna vinter ner och upp för vår lilla grusväg. Både bra och dåligt... Det bra är ju att man får motion. Det dåliga är att jag halkat och sträckt mig otaliga gånger. Nu har vi emellertid lyckats fått tag på en bonde med rediga plogverktyg. Han kom och drog av vår väg så den nästintill var bar!! WoW!! Måste säga att jag nästan blev tårögd. Han hade plogat så fint vid vår lilla parkering så nu kan man nästan stå 3 bilar bredvid varandra (man var glad om man ens kunde vända där innan)!! Hoppas nu på riktigt varmt väder framöver!

Ha en fortsatt trevlig dag!